-

Lovely Quinces opravdano rasprodala zagrebački koncert

Foto: Dorja Kožić
Foto: Dorja Kožić

U atmosferi velikog hrvatskog nogometnog derbija koji iz godine u godine samo produbljuje jaz između sjevera i juga ove male države, jedna Beograđanka i jedna Splićanka pokazale su da može i drugačije. 

Lovely Quinces

Iako je ovo bila velika večer mlade Dunje Ercegović koja se krije iza imena Lovely Quinces, program je otvorila nešto iskusnija Ana Ćurčin. Prekrasnim vokalom i potpuno ogoljenom gitarom i usnom harmonikom,  Ana je predstavila sebe i pjesme s prvog albuma koji bi uskoro trebao izaći. Prostor pregrađenog Velikog pogona Tvornice možda i nije najbolji za izvođača ovakve vrste, ali dojma smo da se Ana ipak odlično snašla i našla svoj put do ušiju mnogobrojnih gostiju.

Za razliku od Ane, Dunja je na pozornicu izašla s veoma primjetnom tremom. Drhtav glas i duboki uzdasi otkrivali su to u svakom njezinom obraćanju publici. No s obzirom da je još prošle godine svirala u Malom pogonu pred šačicom ljudi, a sada ju je pažljivo slušalo 600 duša, nervoza je bila potpuno shvatljiva.

Lovely QuincesVrlo otvorenu i komunikativnu Dunju trema ipak nije pojela pa je koncert protekao bez ikakvih problema. Izuzetak od toga jedino su možda pojedinci koji su koncertni prostor očito zamijenili za neku obližnju birtiju pa su se nadugo i naširoko ispričali s društvom. S obzirom da ih je većina naglasila da su Dunjini prijatelji, takvo nekulturno ponašanje još je neshvatljivije. No bilo kako bilo, Lovely Quinces je prašila na svojoj gitari, na ekranu iza njezinih leđa mirno ju je pratio puni mjesec, a kako je koncert odmicao, tako je i ona bivala sve opuštenija što se osjetilo i u samom nastupu.

U nekoliko navrata je i publika imala svoje svijetle trenutke pa su glasovno pomogli oko singlova „Secret Smile“, „Mr. Lonely Boy“ te posebice oko „Wrong House“ koja je Dunji i pomogla da se dokopa medijskog etera. S obzirom da je većina ostalih izvedenih pjesama još neizdana, ovo je bilo onoliko koliko se i očekivalo.

U nekih sat vremena koliko je koncert trajao, mlada Splićanka pokazala je sve što trenutno ima, a rasprodan koncertni prostor zasigurno joj je dao još veći zamah za dalje. Iako bi trebala razmisliti o načinima na koje bi potencijalne duže koncerte učinila atraktivnijima, za sada i u ovakvoj formi, sva očekivanja su zadovoljena.