-

NaslovnaReportažeLorna Wing u Feedbacku: Intermezzo za prijatelje

Lorna Wing u Feedbacku: Intermezzo za prijatelje

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Lorna Wing
Foto: Biserka Jovanović

Sinoć je u niškom klubu Feedback održan nastup beogradskog kamernog pop swing benda Lorna Wing. Bend je, u vrlo malobrojnom društvu, otpočeo svirku i u sat vremena publici predstavio svog mezimca, album “Jedra“. 

Lorna WingU Nišu su nastupili prethodne godine, i to na open stejdžu Nišville Jazz Festivala. Međutim, tada u sastavu benda nisu imali violinu. Predstavivši Đuru Kojića, violinistu, otpočeli su svoj nastup pesmom “Obale“. Usledile su pesme “Kokoška” i “Lep je dan (i svet dobro izgleda)“, gde je akcenat bačen na vokalne varijacije prve gitare benda, Čedomira Stanojevića.

Poseban akcenat večeri je na njihovoj prvoj autorskoj pesmi, “Lazy Summer Afternoon“. Očaravajuć vokal Ivanke Simić i jak ritam u pesmi “30!” malo je razdrmao publiku. U izrazito opuštenoj atmosferi, bend je pesmom “Šapat u jedra” svega pet i nešto minuta držao publiku u blaženom stanju. Nakon kratkog muzičkog intermezza da se zamene pojačala u cilju što boljeg doživljaja bas gitare, izneli su “Jutra od bakra“.

Lorna WingPesmu “Još jednom” ili, u novoj interpretaciji, pesmu “Ruska“, kako kažu, izvode prvi put pred ljudima. Zvanični debi pesme imaće u emisiji Rock Radija Beograd u petak od 10 časova.

Pesmu “Južna“, za koju je pre nekoliko meseci snimljen i spot, posvetili su niškoj publici, obzirom da je klavijaturistkinja benda, Marija Nikolić, iz Niša.

Kako se polako približavao kraj set liste, odlučili su da malo pojačaju ritam pesmom “Stainless” i završe u kontrastu pesmom “Perle“.

Da napomenemo, bend je sinoć predstavljen album “Jedra” snimio u februaru prošle godine kao nagradu za najbolji tada neafirmisani bend na konkursu Mikser Festivala. Ovo takmičenje se ponovo organizuje, a više detalja možete videti ovde.

Lorna Wing