-

NaslovnaIzdvajamoLjupke i plesne Warpaint prepunile zagrebačku Tvornicu

Ljupke i plesne Warpaint prepunile zagrebačku Tvornicu

Warpaint / foto: Marina Uzelac

Jučerašnji ljetni, vruć dan na zagrebačkom betonu začinili smo koncertom u Tvornici uz američki bend Warpaint. Karizmatična Jenny Lee Lindberg na basu, Emily Kokal čarobnog glasa na gitari, Theresa Wayman s gitarom i odlična bubnjarka Stella Mozgawa okupile su više nego solidnu grupu entuzijastičnih ljudi koji su u Velikom Pogonu plesali i pjevali s njima u otprilike sat i pol nastupa.

Budući da nije bilo predgrupe, red koji se jučer oko devet sati ispred Tvornice protezao od ulaza skroz preko ceste na križanju Šubićeve i Ulice Kneza Ljudevita Posavskog odavao je svima koji su se možda zatekli u blizini da se sprema odličan koncert s bendom čije su ime mogli pročitati na velikom plakatu iznad ulaza. Djevojke iz grupe Warpaint počele su svirati nešto prije devet i, uz jedan bis od dvije pjesme, ostale na pozornici do dvadesetak minuta iza jedanaest. Odsvirale su set od nešto preko petnaest pjesama i čitavo vrijeme držale zvuk, publiku i atmosferu na pozornici na razini.

Otvorile su s „Heads Up“, naslovnom pjesmom s novog albuma koji je izašao krajem prošle godine i s kojeg su skinule dobar dio setliste. Na njemu se nalaze i odlična „Whiteout“, pa „So Good“, „The Stall“, zatim Dre te jedna od favorita večeri i pjesma koja se ističe živošću, „New Song“. Opuštenu i plesnu atmosferu na pozornici, kad je večer već dobrano poodmakla, New song je u potpunosti prenijela i na ostatak Velikog pogona. Zvuk gitara i basa se razlijevao u njihovom moody stilu, a najčišće se čulo bubnjeve koji su zaista bili izvrsni. Stella Mozgawa je bila smještena uz rub pozornice bliže Malom pogonu, ali je time plijenila pažnju. Istovremeno, sve četiri članice benda imaju odlične glasove i odaju dojam da se izvrsno zabavljaju dok sviraju.

„Intro“ je odsviran u kombinaciji s „Keep it Healthy“ koja je slijedila nakon tog instrumentala, a gusto nagurani prvi redovi pjevali su gotovo svaku pjesmu od riječi do riječi. Naravno, vrhunac večeri je bila svima poznata „Love Is To Die“. Prije prvog silaska s pozornice zadnja pjesma je bila „Disco//Very“.

Da je atmosfera sinoć bila odlična svjedoče komentari članica benda, koje su u više navrata zahvaljivale na srdačnom prijemu od publike i pohvalile promotore. Čini se da nisu mislile da će koncert biti toliko posjećen. Kada su otišle sa stejdža pljesak i dozivanje otegnuo se do povratka Emily Kokal sa akustičnom gitarom i sama izvela „Baby“ uz komentar da je to nešto kao „out of the Museum of broken relationships“. Zatim su se vratile Jenny, Sarah i Theresa i odsvirale još „Stars“ za kraj.

Večer uz Warpaint bila je posebna, a iz komentara primjećujemo da su jednako uživali bend, publika i organizatori pa vjerujemo da će se bend vratiti u Zagreb nakon ovakvog koncerta.