-

Naslovna Reportaže Ljubav, pivo i Bad Copy u Nišu

Ljubav, pivo i Bad Copy u Nišu

bc_ni_1
Foto: Marija Veljković

Ekskluzivna noć i još ekskluzivniji koncert Bad Copy – samo za starije od 18 godina. Petak trinaesti i drugi rasprodati koncert za redom majkrofon čekera iz prestonice u niškom Feedback-u.

bc_ni_4Pola sata iza ponoći, Timbe na mikseti pušta svima poznat bit, na bini mu se pridružuju Skaj i Ajs i započinju nastup svojim poslednjim velikim hitom sa albuma „Krigle“, Esi mi dobar. Njime su i pozdravili publiku i završili koncert oko dvojke. Kraj. Za one zainteresovanije, upornije i dokonije sledi nastavak i još nekoliko detalja od sinoć.

Posle dobrodošlice uz Esi mi dobar Kopijevci povlače paralelu i sledeći izvode svoj deset godina  mator hit Uno Due Tre. Nišlije i dalje znaju doslovno sve reči i oduševljeno pevaju u glas. Ceo koncert bio je svojevrsna premijera reunion albuma „Krigle“, sa koga je izostavljeno tek par pesama, a začinjen je i zaokružen starim numerama, maločas pomenutom, a onda i Idemo odma, Bad Copy žurka, Sise i  Jedna buksna.

Sve prisutne “štrokavi mozgovi“ pozvali su da im ga zabibere uz Džastin Biberi, a romantike prozvali da se uz stiskavac sa svojim parovima njišu za balade MacBook i fenomenalnu obradu Whitesnake – Is This Love, u svojoj interpretaciji Ljubav ili pivo.

bc_ni_2Najviše ovacija i vriska u publici doživele su potpuno opravdano i očekivano Kafa, Prestajem da pijem i Sranje u cevovod. Beogradski hip-hoperi su zavidno najavili Posle 10, rečima da je blago Nišlijama što kod nas nema tog nebuloznog zakona zabrane prodaje alkohola nakon deset sati uveče, ali da i nas verovatno uskoro očekuje ta tužna sudbina. Hajlajt večeri definitivno je bilo pravo hip-hop/pank/metal rokanje uz pesmu Metalac, koju su Vikler Skaj, Ajs Nigrutin i Timbe čuvali kao završnicu pre bisa, već dobro poznato sa ovogodišnjih nastupa na Exitu, Reload festivalu, 3D festu

Nakon jednoipočasovne svirke članovi „loše kopije“ sišli su sa bine među svoje fanove, koji su ih saletali sa svih strana za slikanje, što su oni rado prihvatili i “kreveljili” se u svom prepoznatljivom fazonu, a žurka se nastavila u drum&bass ritmu DJ-ingom lokalnog Shiny D-a.

bc_ni_3