-

Naslovna Reportaže LieVeil i Streetcore Unity u Nišu: Za deset (foto-reportaža)

LieVeil i Streetcore Unity u Nišu: Za deset (foto-reportaža)

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

LieVeil 2
LieVeil, foto: Ivana Božić

Bugarski death metal sastav LieVeil, uz lokalnu podršku Streetcore Unity, po prvi put nastupio u niškom klubu Black Stage.

Malobrojna publika koja se stapala sa senkama po uglovima kluba Black Stage mogla je da uživa u zaraznoj energiji lokalnih snaga Streetcore Unity. Sveže pristigli sa mini turneje, momci su svoj nastup izveli krajnje profesionalno vodeći nas kroz set pažljivo odabranih numera među kojima su se našle i “Tijana’s Law” i aktuelni singl “Two Dead Boys”.

Streetcore Unity 4
Streetcore Unity

Višak slobodnog prostora u klubu Streetcore Unity ekipa iskoristila je maksimalno za svoj nastup. U jednom trenutku bubnjar Filip Avramović skočio je u centralni deo ispred bine. a njegovo mesto iza seta bubnjeva zauzeo gitarista Luka Radulović.

Streetcore Unity 6
Streetcore Unity

Bez nekog preteranog razvlačenja, LieVeil se penju na binu i započinju svoj nastup u okviru koga su promovisali svoj album “Automaton”. Najimpresivniji iz death metal četvorke bio je bubnjar Alexander Vasilev koji je svojim sviranjem tokom nastupa oduševio sve prisutne.

LieVeil
LieVeil

LieVeil su nizali pesme jednu za drugom a posebno su se istakle “The One”, “Photon” i “Paltry Man” sa kojom su i završili svoj nastup.

LieVeil 3