-

NaslovnaReportažeLetu Štuke ipak napunili Dom omladine

Letu Štuke ipak napunili Dom omladine

Letu ŠtukeSarajevski rok sastav Letu štuke konačno su održali dugo najavljivani prvi koncert u Beogradu i to u Domu omladine. Bend koji je inače vrlo popularan u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nisam ni sanjao da može popuniti bioskopsku salu Doma omladine, ali eto i to se desilo. Pokazalo se da u Srbiji imaju dosta fanova koji su sinoć uživali u nepuna dva sata dobre svirke.

Nastup je kasnio nekih sat vremena dok se Sarajlije nisu pojavili na bini. Letu Štuke čine vrhunski muzičari od kojih su čak dvojica članovi Rundekovog Kargo Okestra. Prvom pesmom „Bella Donna“ publika je krenula da peva zajedno sa Dinom Šaranom, frontmenom Štuka. Bend je odsvirao većinu pesama sa svoja dva albuma „Letu Štuke“ iz 2005. i sa poslednjeg „Proteini i ugljikohidrati“ izdatog prošle godine.

Ceo nastup je bo prikazan kao jedno veliko putovanje gde su se smenjivale lagane i tople balade do numera za veselo podskakivanje. Među najavljenim specijalnim gostima, prvi je bio srpski glumac Sergej Trifunović, inače Dinov veliki prijatelj i fan. Bez ikakve pripreme, zajedno su otpevali pesmu „Kao na zapad“ i pri kraju su čak i zaplesali. Pesmu „Sunce“ Dino je ovog puta otpevao sam, bez Rundekove pomoći. Smenjivale su se „Gorile u magli“, „Tuga“, „Tesla“, „Minimalizam“, „Grad bez boje“, „Signali“, „Pero papacoder“, „Mesto za dvoje“ kao i mnoge druge. Naredni gost Štukama bio je muzičar i glumac Srđan Žika Todorović koji je preuzeo palice i raspalio po bubnjevima na pesmi „Glava u oblacima“. Žika je pozdravljen burnim aplauzom, dok ga je Dino odjavljivao kao nekadašnjeg člana Disciplin A Kičme i Ekatarine Velike.

Pri samom kraju Štuke završavaju nastup „Paranojom“ dok ih na neplanirani bis izvlači publika gde ispunjavaju želje i ponavljaju „Pero papacoder“ i „Bella Donna“. Pozitivno iznenađeni i nasmejani članovi benda oprostili su se zahvaljuju publici koja ih je sve vreme bodrila, pevala pesme sa njima. Štuke su ovom prilikom najavili narednu posetu Srbiji u neko skorije vreme. Možda kad snime i treći album.