-

Letnja bašta KST-a… Otvorena!

Marčelo
Marčelo / foto arhiva

Sinoć je hip-hop spektaklom otvorena letnja bašta KST-a za sezonu 2016. Grupe Who see i Marčelo & Napeti kvintet pokrenuli su masu i uz svoje karakteristične zvuke i hip hop rime i svečano otvorili novu sezonu.

Početak koncerta bio je nekih sat vremena kasnije od najavljenog termina, ali strpljiva publika, željna da vidi svoje miljenike zbog kojih je i došla, nikako nije odustajala od ulaska. Masa je jednostavno pojurila u zgradu i preplavila ponovootvorenu baštu. Veče je započeo KST hor pesmom „What a wonderful world“. Deo publike koji ih do sada nikada nije čuo i bio skeptičan, ipak je lepo sa ostalima ispratio celi njihov nastup koji se završio zajedničkom izvedbom sa Markom Šelićem Marčelom, koji je govorio tekst svoje pesme „Sveti bes“.

Pola sata nakon ponoći, na scenu su izašli i Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noyz iz grupe Who see i pozdravivši publiku rečima: „Đe ste ljudi, šta ima“, pokrenuli publiku pesmom „Dinamida“. Publika je oduševljeno klicala uz njihove najpopularnije hitove  “Koji sam ja meni kralj“, “Bar-Bari“, “Đe se kupaš“, “Nisam doma” i “Podstanar” sa albuma “Nemam ti kad” iz 2014. godine. Ipak, najviše ovacija je izazvala pesma „Reggaeton Montenegro“ kada im se na sceni pridružio i Rhino. Sve u svemu, ovaj jednočasovni nastup je bio sličan njihovom prošlom gostovanju u Beogradu, a oni sami, pohvalili su prostor KST-a, rekavši da se puno popravio od kada su bili prvi put (za šta su naravno dobili puno „velike buke“).

Smenom izvođača na bini, ulaskom Marka Šelića Marčela i sastava Napeti quintet, publika se, naravno, regenerisala. Oni koji su došli da vide Who see, povukli su se nazad, a verni fanovi Marčela napred. Marko je u toku nastupa više puta pravio pauze od sebe i time namerno skretao pažnju na ostale članove sastava, najavljujući i predstavljajući svakog posebno. Ostajući veran svom stilu, on je fantastično komunicirao sa publikom, uključujući je kao deo svog nastupa pri izvedbi pesme „Laž“. Svaki put kada bi trebalo da otpeva tu reč, u tome bi mu se priključila publika. Ona je, ipak, najviše reagovala kada se na sceni pojavio i Kiza iz benda Iskaz i kada se začula pesma „20000“ sa još uvek aktuelnog albuma „Napet šou“ iz 2014 godine.

Možda najbolja, ili najkompetentnija, definicija utiska publike mogu biti reči nekog stranca koji se teturao od čoveka do čoveka, raspitivao ko je Marčelo, da li je Italijan ili Srbin, jer on mora da sazna ko je čovek čije reči nije razumeo, ali su ga na neki način pogađale u dušu. Možda to ili tri bisa i tri završnice nastupa, jer ga publika nije htela pustiti da ode.

Uglavnom, bašta KST-a je već na samom svom početku ispunila očekivanja publike i priredila dobru atmosferu, a kako će se dvodnevno otvaranje nastaviti, videćemo večeras u 23 časa, kada će hipnotisanje publike nastaviti bendovi Ničim IzazvanArtan LiliHadži Prodane Duše.