fbpx

-

Naslovna Reportaže Letnja atmosfera uz Crve i Artan Lili

Letnja atmosfera uz Crve i Artan Lili

Artan01
Artan Lili; Foto: Danilo Krša

Prepuni klub Sioux, u svojoj letnjosezonskoj varijanti “na vodi” ugosito je ovog petka dva fenomenalna benda. Crvi i Artan Lili su, pred raspoloženom beogradskom publikom, održali energične koncerte koji su podigli atmosferu publike.

Dobru energiju organizatori su započeli pre samih koncerata, uz prenos utakmica aktuelnog svetskog prvenstva i dobru muziku koja je to pratila sa razglasa.

Crvi02
Crvi

Negde oko ponoći, na malu binu Siouxa popeli su se članovi benda Crvi. Ekipa koja se skupila nakon raspada benda Kriške, pojačana Borisom iz Repetitora na gitari, posle nekoliko minuta provedenih u nameštanju i kratkog otpozdrava publici otpočeli su svoj nastup. Energične noiz pesme u kojima dominira zvuk gitare i jakih ritmova podigli su (već raspoloženu) publiku na noge. Međutim, od prvih tonova veliku senku na celi nastup bacilo je više nego očajno ozvučenje. Loše strane “otvorene” scene nisu nas zaobišle ni ovaj put te je nikakva akustika i loš kvalitet (ali zato preterana jačina) zvuka u više momenata smetalo publici. No, momci na bini su to profesionalno podneli i uz svoje najveće i najenergičnije hitove odradili su dobar 45-minutni nastup, ostavivši publiku u dobrom raspoloženju.

Artan04
Artan Lili

Nakon odličnih Crva, binu je preuzela ekipa Artan Lilija. Noise-pop bend iz Beograda poznat je po svojim dobrim nastupima, uz pesme koje karakteriše jak zvuk i zanimljivo “zarazna” melodija. Nažalost i njihov nastup na Siouxu bio je ometen lošim i preglasnim zvukom koji je od mnogih pesama pravio neprijatno brujanje! No, kao i bend pre njih, Artan Lili je pokušao, i u velikoj meri uspeo, da svoj deo nastupa odradi odlično. Uz pesme “Džoni“, “Najbolje što znam” i “Srce“, koju su izveli dva puta tokom večeri, vraćajući se na bis koji je oduševljena publika tražila, Artan Lili je uspeo da zapali početak vikenda, ne ostavljajući nikoga ravnodušnog.

Publika02