-

NaslovnaReportažeLet 3 omađijali Novosađane

Let 3 omađijali Novosađane

let3_perjeNovosadski klub Quarter sinoć je bio domaćin gostima iz Rijeke, bendu Let 3, koji je nastupom u Novom Sadu završio svoju mini turneju po Srbiji. Dva dana ranije nastupali u Nišu, a dan ranije u Beogradu. Bend je svuda bio lepo dočekan, klubovi su svuda bili puni a publika i više nego dobro raspoložena za dobru svirku.

Početak svirke u Quarteru bio je zakazan za 22h, a Let 3 na binu izlazi oko sat vremena kasnije, oko 23h. Kao i uvek ostaju dosledni svom imidžu pa ispred publike izlaze u raznovrsnim kostimima, od sjajnih majica koje jedva pokrivaju polovinu stomaka, do poluprozirnih šljokičavih pantalonica. Nakon kratkog pozdravljanja publike, svirku otvaraju numerom „Pogibe“, na koju se nadovezuje miks pesama sastavljen od numera „Ne trebam te“, „El Desperado“, „Fuck famiglia“. Ovaj bend poštuje kako svoje novije, tako i stare fanove, pa u tom duhu nastavljaju nastup mešanjem numera sa svih albuma ispunjavajući želju posetilaca zbijenih u prvim redovima da čuju svoje omiljene pesme. Slede „999“, „Dijete u vremenu“, „Mamne Baneta“ i „Profesor Jakov“. Između pesama Zoran Prodanović zvani Prlja često zahvaljuje publici, povremeno tražeći od njih da zajedno sa bendom otpevaju delove pesama ili urade neku koreografiju, a zaista je lep prizor za posmatrati kada stotine ljudi, svi kao jedan, reaguje na njegovu energiju. Neke od numera koje su se mogle čuti na ostatku nastupa bile su „Tazi tazi“, „Zurle treštat“, „Omađijaj me“, „Izađi mala“, „Drama“.

Bend se zahvaljuje publici i silazi sa bine. Ali publika odbija da napusti klub i počinje jednoglasno pozivanje na bis. Na binu sam izlazi Damir Martinović zvani Mrle, basista benda, i u svom mini solo performansu svira numere „Srnčica“ i „Ciklama“, uz stalnu humorističnu interakciju sa posetiocima. Na kraju svog „solo“ nastupa, od počinje sa dozivanjem benda u saradnji sa publikom, što je bend morao poslušati. Numere koje su odsvirane bile su „Ženu varam“, „Droga“, „Izgubljeni“ i „Ha ha ha“.

Bend se ponovo zahvaljuje publici i silazi sa bine. Ali publika ponovo ne želi da napusti koncertni prostor i ponovo kreće dozivanje benda i iščekivanje bisa. Iako je prošlo više od 2h svirke, bend sa neskrivenim zadovoljstvom ponovo izlazi na binu i ispunjava želju publike da u drugom bisu odsviraju numere „Nafta“ i „Sam u vodi“, čime su završili večerašnji nastup u Novom Sadu.

Posetioci ovog koncerta uživali su u 2 sata i 20 minuta kvalitetne svirke. Prostor je bio pun, publika interaktivna, a bend i posetioci dobro raspoloženi. Let 3 su veliki profesionalci na bini, koji će uvek i svuda dati sve od sebe, nebitno da li sviraju ispred 15 ljudi ili 1500 ljudi. Glavno obeležje su im iskreni nastupi na kojima ćete ili odmah izaći napolje ili ostati do kraja, kod njih nema mlake sredine. Iako izuzetno kontroverzni i skloni provociranju, što nekima nije po ukusu, ovi kvalitetni muzičari se trude da prenose svoje poruke i ideje ostajući dosledni sebi. A neke od posetilaca još uvek iznenadi raspon glasa koji Prlja ima, kojem dozvoli sebi u par pesama da do maksimuma dođe do izražaja. Bend koji bez problema može na visokom nivou da odsvira dva ipo sata kvalitetnog repertoara, a da posle svirke sa njima popijete pivo i ispričate se, što su i pružili jučerašnjim nastupom u Novom Sadu.