-

NaslovnaReportažeLenny Kravitz - Svi u prostoriju su zvezde

Lenny Kravitz – Svi u prostoriju su zvezde

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

lenny_kravitzLeni Krevic (Lenny Kravitz) je sinoć publici u punoj beogradskoj Areni priredio pravi spektakl svojim nastupom i izvođenjem hitova.

Za sam Lenijev koncert prisutne u tada sablasno polupraznoj Areni zagrejala je jedna od najpopularnijih rok grupa u Srbiji,

Neverne Bebe. Prvu njihovu pesmu „Lica” pevala je Jelena Puder sama, da bi joj se pred kraj pesme pridružila i druga pevačica, Jana Šušteršić, kada su obe demonstrirale svoje izuzetne vokalne sposobnosti, propraćene sjajnom instrumentalnom sekcijom koju čine ,pored frontmena i klavijaturiste Milana Đurđevića, Vladan Đurđević, Vladimir Ružičić i Saša Ranđelović. Tokom svog kratkog nastupa Bebe su odsvirale još „Veliki je Bog”, „Ko zna“, „Jednom kada me ne bude“, „Kaži gde je ljubav“ i za kraj, prinuđeni da napuste binu, odsvirali su skraćenu verziju pesme „Da ima nas“. Milan je publici poželeo da uživaju u koncertu američke zvezde i izrazio da mu je velika často što je sa svojim bendom nastupio večeras.

Sa nešto više od pola sata zakašnjenja počeo je glavni događaj večeri – koncert Lenija Krevica. Roker se pojavio na bini i rečima „Vreme je za ljubavnu revoluciju“, koje su ime i moto albuma i turneje, otvorio koncert pesmom „Love Revolution“. Odmah posle nje i njegovog pozdrava publici, predstavio je još jednu pesmu sa novog albuma „Bring It On“. Već u samom startu Leni je bio energičan na bini, uzeo gitaru u ruke, šetao se, igrao, izvijao i to je trajalo puna dva sata. Usledilo je stari hit „Always on the run“ koju je sa njim pevala cela Arena. Nakon sledeće pesme („Dig In“) Leni se obratio publici, izrazio zadovoljstvo što je prvi put ovde i zahvalio se ljudima na toploj dobrodošlici. Dodao je još da ceni našu zemlju jer poznaje i poštuje svoju istoriju. Usledio je gromoglasan aplauz, publika je uzvikivala „Leni“, a on je odlučio da malo uspori tempo i odsvira baladu „Fields Of Joy“ a potom i veliki hit „It Ain’t Over ’Til It’s Over“. Naredna pesma je bila „Dancin ’Til Dawn“ čije je trajanje Krevic malo produžio i tokom nje šale radi sa publikom je pevao „Another Brick In The Wall“ grupe Pink Flojd (Pink Floyd) i Majkl Džeksonovu (Michael Jackson) „Billie Jean“. Sledeća pesma je bila „Be“, a za njom „Stillness Of Heart“ čije je stihove publika, uz malu Lenijevu pomoć, sama pevala. U jednom trenutko Krevic je podigao mikrofon visoko i okrenuo ga publici jer nije bilo potrebe da je on peva. Naravno, tokom većine pesama njegov prateći bend je bio sjajan, a Leni je imao manje gitarske dvoboje sa svojim gitaristom. Prvi put te večeri, roker je seo za klavir postavljen u levom uglu bine, i odsvirao najveći hit sa njegovog poslednjeg albuma, baladu „I’ll Be Waiting“ i dodavao stihove poput „Volim vas ljudi“, „Da li vi volite mene?“ itd. Tada je došlo vreme da svi na bini malo predahnu dok Leni predstavlja članove svog pratećeg benda. Predstavivši sve članove, na bini je ostao samo bubnjar koji je narednih desetak minuta publiku zabavljao svojom bubnjarskom solo tačkom.

Agresivno se domaćin večeri vratio na binu i u pravom rok maniru nastavio šou pesmama „Where Are We Runnin’?“, „American Woman“ i „Fly Way“. Pretposlednja pesma večeri je bila „Let Love Rule“ koja je trajala punih 20 minuta, tokom kojih je Leni sišao sa bine, šetao se Arenom i pozdravljajo prisutne. Ujedno se publici obratio rečima „Svako u ovoj prostoriji je superzvezda“ i „Vi ste ljubavna revolucija“. Usledila je pauza od par minuta za vreme koje su ljudi u Areni zviždali i vikli Leniju da se vrati. Poslušao je publiku, izašao na bini i ćutao… čekao je da se stiša cela Arena. Kada se to desilo povikao je glasno „Are You Gonna Go My Way“ i odsvirao njegov najveći hit čime je naterao publiku da skače i peva poslednjim atomima snage.

To je bio kraj jedne nezaboravne večeri, prisutni su videli pravi šou, nesvakidašnji spektakl i sa oduševljem i osmehom na licima napuštali Arenu. Ne preostaje mi ništa drugo osim da se zahvalim ljudima u organizaciji iz „Lupa Promotion“ što su nam doveli ovakvu zvezdu u zemlju. Pun Pogodak!