-

Lačni Franz u Mikser Houseu: Ponovo mladi i gladni dobre muzike

LacniFranz0
Foto: Danilo Krša

Lačni Franz, legendarni slovenački rok bend iz Maribora, održao je pred beogradskom publikom nezaboravan koncert u petak naveče i time najavio nastavak mini-turneje koja se ne propušta.

LacniFranz04Lačni Franz su, 1979. godine, osnovali Zoran Predin i članovi grupe Zevs. Ime benda (Gladni Franz) označavao je glad za rok muzikom u vreme tada nadolazeće i popularne disko muzike. Ni nakon 35 godina tokom kojih je bend pravio nekoliko pauza, glad za dobrom muzikom ne jenjava. U to su se mogli uveriti i posetioci Miksera, koji su u velikom broju došli da prisustvuju još jednom fenomenalnom koncertu ekipe iz Maribora.

Nešto nakon 22 časa na binu su izašli članovi benda predvođeni Predinom, koji je od prvog do poslednjeg stiha podizao prisutnu publiku „na noge“ i održavao živu atmosferu. U tome su mu pomagali Anej Kočevar na basu, Luka Čadež na bubnjevima, Klemen Lombar sa odličnim gitarskim deonicama i Boštjan Artiček na klavijaturama.

LacniFranz09Jedan za drugim, nizali se hitovi poput „Ne mi dihat za ovratnik„, „Naj ti poljub nariše ustnice“ i „Jebiveter„. Usledile su i neke „baladičnije“ numere, te je publika uživala u izvođenju pesama „Kosa boje srebra„, „Šta bi mi bez nas“ i „Čakaj me„. U tom momentu, Predin je najavio i šestog člana benda: „On bolje zna tekstove od mene, a slovenački od svih nas“, te se bendu na bini pridružio i Sergej Trifunović.

Jedina primedba i senka koja je bačena na koncert, a to je i sam Predin u par navrata nagovestio, je poprilično statična i bezenergična publika, koja je u nekoliko navrata delovala kao da prisustvuje pozoroišnoj predstavi. Naravno, bilo je i nekolicina vernih fanova, koji su u prvim redovima pravili odličnu atmosferu i zajedno sa ekipom na bini uspeli da stvore koncert koji se definitivno nije smeo propustiti.

Nakon Beograda, Lačni Franz kreće put Niša, te je ovo odlična preporuka za publiku sa juga – ne propustite fenomenalni koncert Predina i ekipe!

LacniFranz08