-

Lačni Franz okupirao Feedback

lacni-franz-5
Foto: Vukašin Stanojević

Kultni slovenački bend Lačni Franz nastupio je sinoć u Nišu pred punim klubom Feedback. Za zagrevanje je bio zadužen bend Lude Žene iz Užica.

lacni-franz-2
Zoran Predin

Veče je otvorio bend iz Užica, Lude žene. Prvo predstavljanje niškoj publici interesantne rok grupe koja iza sebe ima dva albuma i ime kome je kumovao Svetislav Basara. Prijatno iznenađenje i rok zvuci koji su bili adekvatni uvod za Predina i ekipu. Najveću reakciju je izazvao duet upravo sa Zoranom Predinom i pesma koju smo često mogli čuti u medijima „Moja draga„.

Nakon Ludih Žena binu je preuzeo bend predvođen Zoranom Predinom, i koji je priredio je niškoj publici koncert za pamćenje – Lačni Franz. Treći po redu koncert u Srbiji, nakon odličnog u Beogradu, od samog početka krenuo je hitovima. “Naj Ti Poljub Nariše Ustnice”, zatim “Lačni Franz”, kao i “Okupatorka” uvele su Nišlije u koncert i podsetile na albume “Na Svoji Strani”, “Ikebana” kao i solo album Zorana Predina “Gate Na Glavo”. Međutim, ovaj koncert nije bio čisto češljanje diskografije benda, koja je u poslednje vreme trend među starijim bendovima. Za razliku od takvih koncerata koji su obično predugi, i često postanu dosadni, set lista koju je sinoć čula niška publika je bila pažljivo probrana, te je koncert, može se reći, trajao taman koliko je to bilo dovoljno.

lacni-franz-4
Anej Kočevar

Uvek harizmatični Predin, između pesama je imao odličan kontakt sa publikom, uglavnom kroz pojašnjavanje svojih tekstova, ili pak pričanja nekih anegdota vezanih za pesme. Takođe treba skrenuti pažnju i na fantastične muzičare koje je Predin okupio. Anej Kočevar na basu i Luka Čadež na bubnjevima su tokom celog koncerta bili najenergičniji deo benda, što i priliči dobroj ritam sekciji, dok su Klemen Lombar, gitarista, i Boštjan Artiček na klavijaturama upotpunjavali celokupnu sliku benda koji odlično zvuči.

Kako se koncert bližio kraju nizali su se hitovi “Ne Mi Dihat Za Ovratnik”, zatim stari hit u novom aranžmanu “Jebiveter Junior” kao i pesma “Kosa Boje Srebra (Margita)” koju je Predin napisao za pokojnu Margitu Stefanović (EKV), i koja je mesto našla na repertoaru Lačnog Franza. Pri samom kraju regularnog dela koncerta bend je odsvirao pesmu “Ako Umram Il Zaginam” na molbu promotera koncerata Veroljuba Radojkovića Vecka.

lacni-franz-1
Predin i Lude Žene

Koncert su završili pesmom “Zarjavele Trobente”, pozdravili publiku i napustili binu. Međutim publika je ipak bila dovoljno uporna te je uspela da dozove bend da se još jednom vrati na binu. Na bis su izveli pesmu “Pitaju Me, Pitaju” Olivera Mandića, kao i jedan od najvećih hitova benda “Praslovan” kojom su i definitivno završili koncert.

Večeras bend nastupa u Užicu, i tim koncertom završava mini turneju po Srbiji. Kao i u izveštaju iz Beograda, možemo samo poručiti užičkoj publici da, ako su u mogućnosti, nikako ne propuste koncert Lačnog Franza, nećete se pokajati.

lacni-franz-3
Klemen Lombar

Setlista:

1. Žarnica za boljši jutri
2. Naj ti poljub nariše ustnice
3. Lačni Franz
4. Okupatorka
5. Zanzibar
6. Bog nima telefon
7. S totega konca
8. Jebiveter junior
9. Margita
10. Čakaj me
11. Hudič
12. Pridi k meni
13. Ne mi dihat za ovratnik
14. Na muca, na klobaso
15. Mravljinčarji in čeladarji
16. Zadnja večerja
17. Ako umram
18. Zarjavele trobente.
Bis
19. Pitaju me pitaju
20. Praslovan