-

NaslovnaAktivnosti UGKZP pobednici 3. Medijana Balkanrock festa

KZP pobednici 3. Medijana Balkanrock festa

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Uprkos hladnom vremenom, pred punim amfiteatrom niškog keja, održan je po treći put Medijana Balkanrock festival. Pobednicima su proglašeni KZP, a u snimanju kompilacije učestvovaće još Testator i Kelevra.

Na festivalu su se takmičili niški demo bendovi Aria Aeterna, Testator, Kelevra, KZP i Greenfingers. Svaki bend je svirao po tri pesme, i svaki je imao svoja publiku koja je ispred bine na smenu igrala, skakala, pravila šutke…

U revijalnom delu nastupio je pank bend Dok 7 koji su ujedno pobednici prvog Medijana Balkanrock festivala održanog pre tri godine.

Plasman bendova i pobednike odlučio je petočlani žiri, dok je šesti glas dala publika zaokruživanjem svojih favorita na glasačkom flajeru. Pristiglo je više do 500 glasova, a festivalom je u toku večeru procirkulisalo najmanje 700 ljudi.

Prva tri benda dobila su nagradu snimanja zajedničke kompilacije sa po tri pesme, njenu promociji koje će biti zakazana posle nove godine, ali i vaučere za muzičku u opremu u prodavnici Music House. Takođe, članovi svih bendova dobili su nagradne pakete u vidu palica za bubnjeve, žica za gitaru i bas, sredstava za čišćenje i održvanja opreme i slično.

Festival je organizovan pod pokroviteljstvom gradske opštine Medijana, u saradnji sa udruženjem građana Balkanrock.