-

Krug u Nišu: Svi bi da budu Ekatarina Velika

arhiva

Milan Mladenović, vođa grupe EKV, preminuo je 5. novembra 1994. 17 godina je prošlo a muzika Ekatarine Velike i Šarlo Akrobate i dalje se sluša, pušta po klubovima, ali i uživo izvodi. Sinoć je Niš pokazao da ima veliku fan bazu ove kultne jugoslovenske grupe, ugostivši beogradski KRUG koji se bavi obradom EKV pesama.

Krug čine Marko Milivojević, Dragiša Uskoković Ćima i Ted Yanni koji su svojevremeno sviralu u EKVu (Yanni je producent). U Nišu je izostao Ćima, koji je zbog bolesti preskočio put. Ostatak benda činili su Aleksandar Sarajlić Sarajlo, Tanja Jovićević, Predrag Stevović i Dejan Tomović Tomke.

Klub Pravnog fakulteta odnosno Juridicum, bio je prepun a koncert rasprodat dva dana ranije. Koncert je počeo izvođenjem numere „Sinhro“ i pokušajem da se obistini Milanova želja/zapovest: Promeniću svet do kraja pesme; a sve je bilo gotovo, šutkom propraćenom, pesmom „Krug“, što je logičan i očekivan potez kada bend nosi to ime. Dva sata svirke ispunili su hitovi poput: „Ljubav“, „Prvi i poslednji dan“, „Modro i zeleno“, „Srce“, „Anestezija“, „Budi sam na ulici“, „Oči boje meda“, „Par godina za nas“. No, ni Šarlo Akrobata repertoar nije izostao zahvaljujući „Niko kao ja“ i „Ona se budi“.

Generacijski prošarana publika delovala je srećno i zadovoljno svirkom. Sve pesme su horski pevane, a aplauzi i dovikivanja nisu izostali, što je obično pokazatelj dobrog nastupa.