-

Krug u čast Ekatarini Velikoj

arhiva

Sada već tradicionalni novembarski koncert grupe Krug iz Beograda koji se sastoji od bivših članova grupe EKV kao i prijatelja iz generacijski sličnih bendova nastupio je sinoć pred punim klubom Pravnog fakulteta u Nišu, u čast preminulih: Milanu Mladenoviću, Margiti Stefanović, Bojanu Pečaru i Ivici Vdoviću.

Nakon sat vremena zakašnjenja dočekani su velikim aplauzima nestrpljive publike. Klub je bio pun starijih generacija koje su obožavale EKV, ali isto tako i mlađih koji potvrćuju da će ovaj bend biti voljen još dugo posle svog postojanja i da njihovo vreme nikada ne prolazi.

Za vreme nastupa koji je trajao nešto duže od dva časa mogli smo uživati u najpoznatijim pesmama kao što su ‘Par godina za nas’, ‘Ti si sav moj bol’, ‘Ljubav’, ‘7 dana’, ‘Modro i zeleno’, ‘Aut’. Veliko iznenađenje su bili specijalno gosti Teodor Jani- producent grupe EKV i Nemanja Dašić iz grupe Vampiri.

I pored velikog kašnjenja niko od prisutnih nije ostao ravnodušan prema hitovima iz devedesetih. Takođe su veliko iznenađenje bile kompozicije grupe Šarlo Akrobata ‘Ona se budi’ i ‘Niko kao ja’. Muzičari su sve vreme bodrili publiku da peva sa njima. A da su prisutni bili i više nego oduševljeni videlo se po ogromnim aplauzima, kometarima koji su dobacivani posle svake pesme i neumornom igrom i skakanjem u toku celog nastupa.

Kraju performansa predhodio je samo jedan bis sa pesmama ‘Anestezija’, ‘Nisam mislio na to’ i ‘Srce’, a za veliko finale ostavljena je možda najpoznatija i najomiljenija pesma ‘Krug’ koja je sve prisutne podigla na noge.

Foto: Vanja Keser

 

Save