-

“Krug“ nema kraja: EKV hitovi ponovo zavrteli Niš

EKV_za BR_5
Foto: Marko Pekić (Južne vesti)

Da ekaveovska groznica nikako ne prestaje da jenjava, iz nastupa u nastup poslednjih godina, dokazuje beogradski zvanični tribute to EKV bend – Krug.

EKV_za BR_3Grupa još od 2009. godine redovno posećuje Niš u manje-više izmenjenoj formaciji, a čine je bivši članovi Ekatarine Velike i njihovih prijatelja iz generacijski sličnih bendova.

Sastav je svake godine imao zapažen nastup uz rasprodate sve karte, što po tradiciji nije izostalo ni ove godine. Prepun Pravni predstavljao je jedan neverovatni koktel generacija koji je već postao karakteristična publika kada Krug dolazi. Iako su kasnili sa početkom koncerta publika ih je dočekala gromkim aplauzom nestrpljiva da počne da uživa u kultnim hitovima devedestih.

Sve je počelo sa pesmom „Ona se budi“ Šarla Akrobate, a nastavilo se u istom ritmu pesmama „Sinhro“, .,Zajedno“, „Modro i zeleno“, „Zid“, „Ljubav“ da bi na podijum stupila Tanja Jovićević, bivši vokal „Oktobra 1864“, i dodatno razgalila masu izvevši „Par godina za nas“, „Budi sam na ulici“, „Voda“, „Zemlja“, „Zabranjujem“, „Srce“. Nakon skoro dva sata sastav je najavio polako kraj što je propraćeno uz opšte negodovanje prisutnih ali se ubrzo zaboravilo pošto su započeli hitovi poput „Niko kao ja“, „Mali čovek“, „Aut“…

Na kraju generalni utisak svakako je najbolje opisati kroz neumornu i izgleda uvek raspoloženu novembarsku publiku zbog koje se uostalom ovaj bend i vraća svake godine.

EKV_za BR_1