-

Kristalni Feedback

arhiva

Beogradski pop-rok sastav „Kristali“ sinoć su u niškom klubu “Feedback“, uz ogromnu podršku domaće publike, održali nezaboravan povratnički koncert.

Posle duže pauze od snimanja „Kristali“ su izdali novi singl „Vreme je“ i tim povodom su sinoć gostovali u Nišu. Kao po običaju, svirka u “Feedback“-u je počela nešto pre ponoći. Prostor je bio pun ljudi, što je pomalo iznenađujuće jer su se u Nišu održavala još dva veća muzička događaja (Marlboro žurka u Tvrđavi i Profesori u Base kafeu). Publika nije bila ona standardna „rokerska“ već malo starija i „urbanija“.

Kada se Dejan Gvozden, vođa benda, pojavio na bini pozdravljen je velikikim aplauzom, a „Kristali“ su svoj nastup počeli pesmom „Dolina ljubavi“ sa istoimenog albuma. Veseli, kako ga nazivaju i moderni, pop-rok se nastavio pesmama „Moje srce“, „Ti si sa drugog sveta“ i „Ona greši“. „Imamo malu tremu jer treba da odsviramo novi singl“ reči su kojima je Gvozden najavio novu pesmu benda „Vreme je“ koja će se naći na njihovom novom albumu. Po završetku pesme „Kada prođeš“ Dejan se ponovo obratio publici, ovoga puta ne krijući oduševljenje Nišlijama, „Stvarno ste divna publika, ostao sam bez teksta“. Usledile su numere „San“, „Novi Dan“, veseli hitić „Ustani, kreni“, „Više sreće“ i „Sasvim sama“. „Kako ste lepi“, rekao je pevač benda i predstavio pesmu „O kako si lepa“. Za njom su usledile „Još mogu“ i „Mona“. Publika je tokom celog nastupa igrala i pevajući davala podršku „Kristalima“ i kao da je predosetlia da je na redu jedan od najvećih hitova benda „Menjam se“ za koju je bend dobio ogroman aplauz. Razmrdavanje publike nastavilo se uz „Baby, baby“, „Sunce“, „Znam, znam“ i pesmom „Dva metra“ koja je ovaj bend i probila, kao prvi demo. To je bila dobra prilika da Dejan predstavi ostale članove benda – Željka Markuša, Aleksandra Sišića i Bojana Dmitrašinovića. Opšte oduševljenje publike izazvala je pesma „Sad se svega sećam“ za kojom su se nizale ponovljena „Ustani, kreni“ i još jedan hit „Osmi dan“. Bend se na kratko povukao sa bine, ali je pozvan na bis, pa su se „Kristali“ na scenu vratili i odsvirali „Kako je moguće“ u novom aranžmanu, bez klavira i ponovili „Menjam se“ ne bi li time zaokružili i završili večerašnji nastup. Međutim, njihov silazak sa bine niška publika nije prihvatila i glasno, horski je ceo „Feedback“ odzvanjao prepoznatljivom melodijom pesme „Sad se svega sećam“. Članovi benda su se vratili sa ogromnim osmehom na licu. Naravno bend je publici uslišio molbu i uz njihovu podršku odsvirao „Sad se svega sećam“. Dejan je ozaren i presrećan rukama gestikulirao u fazonu „još samo jedna, i kraj“ i koncert su završili sa pesmom „Ustani, kreni“.

Nezapamćeno dobra publika ispratila je ovaj bend velikim aplauzom. „Kristali“ su svirali skoro dva sata i za to vreme izveli čak 27 numera, što čak i najveći svetski bendovi ne rade ili ne mogu da izguraju na svojim koncertima.

Set lista:

1. Dolina ljubavi
2. Moje srce
3. Ti si sa drugog sveta
4. Ona Greši
5. Vreme je
6. U mojoj sobi tesnoj
7. Kada prođeš
8. San
9. Novi dan
10. Ustani, kreni
11. Više sreće
12. Sasvim sama
13. O kako si lepa
14. Još mogu
15. Mona
16. Menjam se
17. Baby, baby
18. Sunce
19. Znam, Znam
20. Dva metra
21. Talasi
22. Sad se svega sećam
23. Ustani, kreni
24. Osmi dan
-bis-
25. Kako je moguće
26. Menjam se
-bis-
27. Sad se svega sećam
28. Ustani, kreni