-

Kramer u Nišu: Rok priča i dalje traje

Kramer, foto: Vukašin Stanojević
Kramer, foto: Vukašin Stanojević

Sinoć je pred niškom publikom u klubu Black Stage nastupio niški rok bend Kramer koji je tom prilikom predstavio novog pevača i klavijaturistu benda.

Bend Kramer sada, pored Ace Jovana Krstića (gitara), Danila Obradovića (gitara), Miodraga Plavšića (bas gitara) i Dejana Anđelkovića (bubnjevi), čine i novi pevač Srđan Vučković, kao i klavijaturista Goran Bogićević.

02_KramerNastup je počeo malo posle 22 časa. Krenuli su obradom pesme „Pokreni me“ grupe Mama Rock. Već na samom početku osetila se prijatna atmosfera a bend je prenosio pozitivne vibracije na publiku. Usledila je njihova autorska pesma „Kao ti – kao ja“. Publika je na ovu pesmu odreagovala gromoglasnim aplauzom. Došlo je do malih tehničkih problema prilikom izvođenja pesme „Dubler“ (Generacija 5), pa su zbog toga ovu pesmu ponovili još jedanput u toku večeri. U nastavku imali smo priliku da čujemo obrade pesama: „Bomba u grudima“ (Jakarta), „You Give Love A Bad Name“ (Bon Jovi), „Eye of the Tiger“ (Survivor) i „Fool for Your Loving“ (Whitesnake). Mada, sudeći po reakcijama publike, najviše aplauza su pobrale njihove autorske pesme „Septembarska tajna“, „Potraži me“ i „U mojim mislima“.

07_KramerNešto posle 23 časa, bend je napravio pauzu, a posle dvadesetak minuta nastavio u starom ritmu, veoma energično autorskom pesmom „Priča“. Nakon ove pesme prisustvovali smo zanimljivom trenutku kada su članovi benda pevali rođendansku pesmu gitaristi Aci i klavijaturisti Goranu. Njih dvojica su bili poprilično iznenađeni novonastalom situacijom,ali su to prihvatili s osmehom na licu. Već u sledećem trenutku nastavili su autoskim pesmama: „Sećanja“, „Reci mi“, „Vrati se“, kao i obradama: „Tush“(ZZ Top), „It’s my Life“(Bon Jovi), „Ljubavna“ (Parni Valjak), „Soldier of Fortune“ (Deep Purple) i „Another Brick in the Wall“ (Pink Floyd). Bend Kramer podjednako se dobro snalazi i kada izvodi svoje pesme, i kada izvodi obradama poznatih stranih rok izvođača. Koju god pesmu da im neko ponudi da obrade, verovartno bi je odlično izneli.

U toku cele svirke pevač Srđan Vučković je pokazao izvanredne glasovne sposobnosti koje poseduje mali broj ljudi, a gitarista Aca Jovan Krstić je zablistao u solo deonicama u pesmi „Tush“ (ZZ Top). U toku večeri članovi benda su probali da nagovore i starog pevača Bucu da izađe na scenu sa njima, međutim, on nije želeo i rekao je: “Večeras sam došao da uživam, drugi put“ .

Na samom kraju, zbog insistiranja publike, bend je ponovio pesme „Septembarska tajna“ i „Kao ti-kao ja“. Nastup je završen oko pola sata posle ponoći i tada je usledilo druženje sa članovima benda.

06_Kramer

Save