-

NaslovnaIzdvajamoKralj Čačka oduševio Novosađane - "Molim? Šta? Kako? Kad? I kud?"

Kralj Čačka oduševio Novosađane – “Molim? Šta? Kako? Kad? I kud?”

Kralj Čačka; Foto: Marina Pešić

Kralj Čačka (Nenad Marić) održao je sinoć sa svojim bendom koncert u novosadskom Studiju M i tom prilikom promovisao “Spusti svetlost na put” .Reč je o njegovom drugom albumu koji broji dvanaest pesama, a koji je objavljen za Pop Depresiju krajem novembra prošle godine.

Sala Studija M bila je puna finih, ponajviše mladih ljudi, koji su svi do jednog došli na vreme, što je vrlo pohvalno kada je novosadska publika u pitanju. Oko 20h na binu je izašao Nenad sa svojim bendom. Koncertno veče otvorili su sa pesmom “Sklonio sam se od ljudi”, a nakon nje usledile su pesme “Pad u Ljigu” i „2 minuta sreće, 3 minuta smisla“, koja je ujedno i uvodna pesma sa novog albuma. Iako je on relativno skoro objavljen, vidi se da ga je publika temeljno preslušala. Skoro svaku pesmu prepoznala je već po njenim prvim taktovima, a tekstovi istih, znali su se maltene od reči do reči. Niz novih pesama se nastavio sa već popularnom “Nizbrdo pravo”, koju publika zbog teksta zove “Fascikla”. Ona se posebno izdvaja zbog instrumenata, koji se odlično prepliću, formirajući fantastičnu podlogu za isti takav vokal. Zapalila je atmosferu. Ipak, njene vesele tonove,  “uvukla” je na kratko u mrak, naredna “U tvom malom svetu” (“Zemlja snova”, 2016).

I bi svetlost, i to sa čarobnim ponudom “U Instambul”, “sa prvim zrakom sunca”…

Na repertoaru su se potom našle pesme “Rolaj”, “Zemlja snova” i “Stoj kolega!”, da bi se bend ponovo na kratko osvrnuo na nešto starija ostvarenja, izvođenjem “Želeo sam kao mali” i “Dobro jutro ljudi!”, koju je publika dočekala sa posebnim oduševljenjem. Samim tim, ni ovacije po njenom završetku nisu izostale. Nakon pesme “Urbana paranoja”, negde oko 21h, Nenad je najavio da će u nastavku večeri uslediti nešto vedriji ritmovi. Vreme je došlo za još dva noviteta, a to su “Nikakav” i “Bum!”, da bi se “vedri niz’ nastavio sa iako mladom, već i više nego popularnom pesmom “Zašto su tvoje oči prazne”. U toku njenog izvođenja, aplauzi su se samo smenjivali. Imamo hit! A bogami, i još jedan.- pesmu „Mama kupi mi propeler“. Prvi ton upečatljivog gitarskog rifa na njoj pravi opštu euforiju, i definitivno i one najtvrđe u publici tera na đuskanje.

Za sam kraj koncertne večeri, bend je izveo svog sad već čuvenog “Avatara”, te novije “Svetle stvari” i pre njih “Spusti svetlost na put”, koja sudeći po osmesima i vriscima iz publike, “preti” da uspešno putuje dugo i daleko, brišući sve vrste granica, vremenskih i prostornih… Bend se potom zahvalio i povukao sa bine. Na ovakvom koncertu bis je bio očekivan, tako da muzičarima nije trebalo dugo da se vrate na istu. Pesma “Deda mraz je švorc“ bila je ispraćena njihanjem i pevanjem koje je pretvorilo publiku u jednu oduševljenu celinu, a nakon nje mogao se čuti “Žur smrti” ili kako ga je neko zbog teksta u publici nazvao “Fajront!”.

Kralj Čačka, bend neobičnog imena, pružio je ovog petka novosadskoj publici upravo kraljevski doživljaj svojim izvanrednim nastupom, ili što bi neki rekli, bilo je bez greške. Muzika i tekstovi ovog benda su pravi melem za telo i dušu; ona pruža apsolutno uživanje. Proverite. A, do sledećeg nastupa Kralja Čačka, za vas biramo snimak pesme “Zašto su tvoje oči prazne”.