-

Koncertno osvježenje Hladnog Piva na Geek festivalu u Osijeku

Hladno Pivo
Foto: Danijel Grbić Čaruga

Po tko zna koji put ove godine Kino Europa je ugostilo veliko glazbeno ime. Ovoga puta radilo se koncertu već sada kultnog benda Hladno Pivo. Momci su nastupali pred punom dvoranom u sklopu Geek Festivala i ujedno slavili 25 godina postojanja i svirki iza njih.

DGC_7336Nešto iza 22h na binu su se popeli momci predvođeni Kekinom i odmah nagovijestili da će se raditi o nešto drugačijem koncertu.  Naime, male promjene u repertoaru pjesama te ovaj specifičan prostor koji je pohvalio i sam Kekin stvorili su drugačiji ambijent. Žestoka svirka trajala je skoro puna dva sata tijekom kojih su izvodili starije hitove kao što su “Fur Immer Punk“  i pjesme sa novijih albuma kao  što je primjerice “Sreća“. Članovi su rekli da nekim starijim pjesmama koje izvode provjeravaju da li su u publici pravi njihovi obožavatelji ili samo ljudi koji imaju novaca i idu na sve koncerte. Teško je reći na koje pjesme je publika bila najglasnija jer hitovi kao “Superman“, “Pijan“ i druge publika je pjevala iz sveg glasa. Vrlo ugodna komunikacija benda i publike bila je plus cijelom koncertu. Ozvučenje, akustičnost prostora, osvijetljenje, organizacija i svi ostali detalj što idu uz koncert odrađeno je na vrhunskoj razini. Naravno, svemu tome pridonio je i veliki odaziv publike koja je koncert Hladnog Piva čekala već neko duže vrijeme.

Jedino nerazjašnjeno pitanje je zašto bend nije izveo “Mlohavu ćunu“? Publika je tokom cijelog koncerta pri svakoj prilici iz petnih žila započela pjevati spomenutu pjesmu, no članovi kao da su se oglušili na zahtjev publike. Što je čudno zbog toga što je jednom prilikom Kekin uzeo papirić iz prvog reda na kojem su pisale želje publike i rekao kako bi izveli te pjesme da ih već nisu odsvirali. Što je razlog tomu da ovu pjesmu očigledno nisu htjeli izvesti znaju samo članovi benda, ali publika im naravno to nije zamjerila jer je ostatak koncerta bio pogodan za svakog tko sluša i prati rad Hladnog Piva.

DGC_7428Svakako vrijedi pohvaliti bend zbog još jedne činjenice, a ona je da je gitarist Zoran Subašić-Zoki nastupio bolestan (radi se o akutnoj upali pluća), što se nikako nije moglo vidjeti u njegovom nastupu. U jednom je trenutku čak i svirao gitaru na vratu gdje je savršeno izveo solažu, naravno isto je učinio i Krešimir Šokec-Šoki (basista benda),  i pritom odradio jednako dobar posao.

Hladnom Pivu možemo poželjeti još toliko godina rada i da nas zabavljaju svojim pjesmama i nastupima. Organizatorima svakako pohvala na još jednom odličnom koncertu u prostoru Kina Europe.  Također im želimo da i iduće godine u sklopu Geek Festivala koji se ove godine održao prvi put dovedu slična ovakva glazbena imena.

DGC_7414