-

NaslovnaReportažeKoncert za koji se tražila karta više - Who See napunio KST

Koncert za koji se tražila karta više – Who See napunio KST

WhoSee09
Who See; Foto: Danilo Krša

Na svom prvom većem koncertu u Beogradu, momci iz Who See ekipe pokazali su zašto su jedna od najtraženijih hip-hop atrakcija u regionu.

Džej Džej Okoča
Džej Džej Okoča

Redovni posetioci Kluba studenata tehnike složiće se oko činjenice da se ne pamti kada je za neki koncert (barem u skorije vreme) vladala ovolika potražnja. Sajtovi KST-a su čak par dana pre manifestacije objavili da su karte rasprodate, dok su tapkaroši krstarili masom koja se ispred ulaza okupljaja u sve većem broju već negde oko 23 časa.

I dok je publika još uvek prolazila kroz uske hodnike najstarijeg kluba u Beogradu, nešto pre ponoći na binu se popeo Arafat, prvi u nizu najavljenih izvođača iz Crne Gore koji su zagrevali prisutne u već poprilično zagrejanoj atmosferi. Nakon par pesama sa mixtape-a „Papir, cvet, makaze“ svoj nastup je završio sa pesmnom iz Bassavity studija – „Paciotti snovi“, koja će naći mesto na njegovom sledećem albumu „Zakuni se“.

Who See
Who See

Posle ovog kratkotrajnog nastupa, uz glasno uzvikivanje publike, koja je do tada već prepunila prostor bašte, na sceni su se našli momci iz grupe Džej Džej Okoča. Random i Poetik održali su (takođe) svoj prvi nastup u Beogradu, vidno zadivljeni brojnošću publike pred koju su izašli. Posetioci su imali priliku da čuju pesme poput „Uroš Tašković“ – nove numere za koju je grupa najavila i spot i „Miči, miči“ koju su izveli na zahtev prisutnih.

Zvezde večeri izašle su na binu negde oko jedan sat posle ponoći. Svoj nastup počeli su pesmom „Kroz grad“ nakon koje su krenuli da se ređaju hitovi sa novog, ali i prethodnog albuma „Krš i drača“. Duo iz Kotora bio je nadglasan publikom koja je sve pesme horski propratila – te su uz pesme „Nemam ti kad“, “ Reggaeton Montenegro“ i „Đe se kupaš“ uloge bile obrnute – momci na bini uživali su u koncetru koji je za njih pripremila beogradska publika.

WhoSee03Dedduh i Noyz održali su obećanje i definitivno priredili koncert za pamćenje. Vođeni pesmama sa svoja dva albuma ekipa Who See uspela je da mnogobrojnoj publici pruži baš ono što se od njih očekivalo. „Tužna pjesma“ označila je i kraj skoro dvočasovnog nastupa, ali tu nije bio kraj i žurke, jer je euforična publika opkolila dvojac i slikala se sa fanovima.

Čak ni kiša, koja se nadvijala nad Beogradom tokom celog dana, nije uspela da poremeti koncert, na kojem je Who See pokazao da su spremni za veće izazove – bašta KST-a je odlična početna tačka – ali rastuća popularnost nagoveštava da ih već uskoro možemo videti na nekim većim koncertima.

Publika02