-

NaslovnaReportažeKoncert Orthodox Celtsa obilježio prvi dan OK Festa

Koncert Orthodox Celtsa obilježio prvi dan OK Festa

Orthodox Celts - OK Fest
Orthodox Celts

Koncert beogradskih „Iraca“ i snimanje spota za njihov nadolazeći singl „One“ obilježili su muzički program prvog dana OK Festa, koji se održava od 4. do 6. jula u Nacionalnom parku na Tjentištu.

Othodox Celts su snimali spot na lokalitetu Orlovačkog jezera na Zelengori, a članovi sastava kažu da ovaj ambijent sa svojom nedirnutom prirodom oduzima dah.

„Uhvatili smo prelepe kadrove prirode, a mesto izgleda tako da se ni Piter Džekson ne bi postideo, da je odlučio da snima ovde Gospodara prstenova“, kažu za Balkanrock članovi sastava.

Iako su na Tjentištu temperature, bar preko dana, u skladu sa trenutnim godišnjim dobom, Celtsi su iskusili i onu drugu stranu obitavanja na planini tokom snimanja.

Orthodox Celts spot One
Snimanje spota za pjesmu „One“ na Zelengori

„Čoveče, smrzli smo usred leta! Nama je izgleda suđeno da se smrzavamo kad god snimamo neki spot. Koliko se sećam, uvek je bilo hladno prilikom rada na svakom spotu“, kaže kroz smijeh Aca Seltik, a crvena lica ostalih članova idu u prilog ovoj tvrdnji.

Sa prvim mrakom pali su i prvi rifovi, pa su čast da otvore festival imali momci iz banjalučkog sastava A3PA, koji su isključivo obradama kultne Azre imali zadatak da okupe posjetioce OK Festa ispred bine postavljene na stadionu NP Sutjeska.

Nakon A3PA svirali su njihovi sugrađani Tupas Mene, sa šarolikim repertoarom sačinjenim od starih i novih regionalnih rok klasika, a oko 22.30 časova pozornicu su prepustili odmornim i raspoloženim Orthodox Celts.

Tupas Mene

Broj publike osjetno se povećao sa njihovim izlaskom na binu, a koncert su otvorili sa „What’s Goin’ On“, nakon koje je uslijedio slavni irski tradicional „Whiskey in a Jar“. Prvi taktovi takođe su natjerali i posjetioce da zaplešu vođeni glasom Ace Seltika, a ređale su već dobro poznate numere „Star Of The County Down“, „Rocky Road to Dublin“, „Nancy Whiskey“, a uz „Far Away“ su kroz zrak poletjele i prve čaše piva.

Nije izostala ni interakcija sa publikom pa je Aca često razgovarao sa najvjernijim fanovima u prvim redovima uz opaske da sačuvaju energiju za ostatak nastupa.

Uslijedilo je i nekoliko novih numera sa novog albuma, čiji je izlazak Aca najavio na jesen, odmah nakon premijere spota za pjesmu „One“, koju su takođe predstavili posjetiocima OK Festa.

Prohladno veče nije ni najmanje smetalo okupljenima, a na frontmenovu molbu, nekoliko djevojaka je završilo na ramenima njihovih pratilaca, da bi Aca uputio simpatičan kompliment nježnijem polu.

„Podignite devojke zbog lepšeg pogleda. Našeg, naravno!“, prokomentarisao je on, a ubrzo se začula i „Drinking Song“, koja je bila vrhunac koncerta.

Prije nego što su se oprostili od publike, Ortohodox Celts su odsvirali i nekoliko kompozicija koje inače rijetko ili nikada ne izvode uživo, a zajednički huk publike uz instrumental „The Celts Strike Again“ bio je jasan znak da je nastup definitivno uspio.

OK Fest se nastavlja danas raftingom i planinarenjem za one željne adrenalina, a u muzičkom dijelu programa nastupiće novosadski sastav Atheist Rap, te banjalučki Sopot i Ispad.