-

Koncert Nikole Čuturila u klubu Sunset za odabrane

foto: Marija Veljković

Domaći muzičar Nikola Čuturilo Čutura posle dužeg vremena svirao je u Nišu u klubu Sunset kako bi održao promociju novog CD-a „Neko kao ja„, koji predstavlja izbor najlepših pesama sa svih šest do sada objavljenih albuma.

Nikola Čuturili ČuturaKoncert je počeo sa uobičajenim kašnjenjem kako to uvek biva kada su u pitanju zvezde muzičke scene, ali u ovom slučaju opravdano. Do početka koncerta nije se skupilo dovoljno ljudi pa je prostor u klubu Sunset delovao polupopunjeno. Na kraju je Čutura izašao na binu pred publiku koju su činili dugogodišnji prijatelji, među kojima je bila i postava Kerbera. Bilo je tu i vernih fanova koji su imali jednu od retkih prilika da se pre svirke osećaju kao u bekstejdžu, s obzirom na to da su bili sa članovima benda u istoj prostoriji i pre svirke.

Nastup je otpočeo pesmom „Čekamo jutro“ sa poslednjeg albuma „Tu i sad“ iz 2012. godine, koju je ispratio komentarom „Drago mi je da ste se skupili u ovolikom broju, svako će da dobije svoju pesmu!“. Usledila je numera „Duga noć bez sna“ sa albuma iz 1997. godine, „I.D.„, nakon čega se našalio da je sve večeras zapravo solistički koncert bubnjara, a da su oni tu samo podrška.

Nikola Čuturili ČuturaNizali su se dalje hitovi „Daj mi krila„, „Stojim na ulici„, „Kasno je„, a onda je usledila „Bio sam jako mlad„, pesma koja nas sve vraća u mladost kako je izjavio Čutura i izazvao ovacije malobrojnih prisutnih. Podsetio nas je i na hitove poput „Glorija„, „Srećan put„, „Reka ljubavi“ i jednu stvarno patetičnu pesmu kako ju je opisao frontmen -„Patetična pesma„.

Atmosfera u klubu postala je apokaliptična kada se začula meldoija pesme „Dinosaurusi„, „Nemir putuje„. Masa je i dalje uživala u prisutvu svog idola, a ništa manje nije bio oduševljen ni sam Čutura. Na kraju posle nekih dva i po sata koncert je završen uz bis od četiri pesme „Kišobran„, „Neko kao ja“ nove pesme po kojoj ova kompilacija i nosi ime, „Sanjam da je bolje“ i naravno hita decenije ovog proslavljenog umetnika „Voli me„.