-

NaslovnaReportažeKoncert Godine: Bez prekida

Koncert Godine: Bez prekida

čovek bez sluhaPre samog pisanja o bendovima koji su nastupali na ovoj bini moram napomenuti da neki bendovi nisu bili ispraćeni kako valja jer je obezbeđenje, vođeno nečijim instrukcijama, zabranilo novinarima da uđu u foto pit i sam deo oko ove bine, a samim tim i sprečilo bolje prezentovanje ovih bendova čitaocima.

Nakon višečasovnih pokušaja da se dođe do ove bine, tek je u drugoj polovini Koncerta Godine novinarima data dozvola da dođu do ove bine, i to uz pomoć zalaganja jedne devojke iz organizacije, koja je delimično zapostavila svoje obaveze na main stage-u, kako bi omogućila novinarima da izveštavaju sa ove bine i bendovima da dobiju medijski prostor koji zaslužuju. Bendovima koji nisu ispraćeni kako zaslužuju se unapred izvinjavam, a onima do kojih smo kasnije u toku Koncerta Godine došli u kontakt se zahvaljujem.

Impuls – verovatno najmlađi bend koji je ove godine nastupao na Koncertu Godine. Nastupili su posle benda S.A.R.S, i u vremenu koje su imali za izvedbu odsvirali su pesme „Ćutanje“, „Put 66“ i „Sweet dreams“

Žuta Minuta – ovo je bend iz Beograda koji svira streetpunk/oi!, a svoj prostor dobili su između nastupa Ortodox Celts-a i Block Out-a. Na njihovom nastupu bilo je puno energije, grubih vokala i glasnih gitara.

ZAA – bend koji karakterišu stilski raznovrsna muzika, pozitivna energija i dobro raspoloženje. Stalno nasmejani izvode numere „No war“, „Good things“, „Full scale riot“, „No matter what they say“, „Fire“ i „Molel“.

Iskaz – poznat publici od ranije sarađujući sa poznatim bendovima u Srbiji. Numere koje su izvodili jesu „Sistem“, „Kako srežća izgleda“, „Balkan mental“, „Bomba (opium mix)“, „Magido“ i „Broj godina“. Vokalne i gitarske deonice osvežili su melodijama violine, i najavili izdavanje novog singla sa Coyotom iz Eyesburn-a, za koji se nadaju da će biti objavljen u januaru 2013. godine.

Saša 21 – kojeg šira publika može znati kao gitaristu KUD Idijota. Zdušno su se trudili da publici pruže kvalitetan nastup između nastupa Atheist Rap-a i Ritma Nereda, i dobili su pozitivan feedback od strane posetioca ovog festivala.

Trula Koalicija – u publici su se mogle videti majice i zastave s njihovim motivima i iskrena sreća što ovaj bend nastupa. Numere koje su posetioci mogli čuti jesu „Vrsta“, „Zaboravi“, „Ti“, „Kako je lepo“, „Ne izlazi iz stroja“, „“Ja sam tvoj“, „Američki san“, a za kraj sviraju pesmu „Alkoholičarka“.

Čovek bez sluha – ljudi su s main stage-a, nakon nastupa Dubioze Kolektiv samo prešli na Bez prekida binu da isprate ovaj bend koji je pružio živ scenski nasutp. Numere koje su se mogle čuti jesu „Superheroj“, „Upomoć“, „Ništa mi staro“, „Daleko, blizu“ i „Gotovo je“.

Feud – za sve one koji su bili razočarani jer ove godine Sunshine nije nastupao na Koncertu Godine, u saradnji sa nekim članovima Eyesburna, nastupio je Feud. Ovaj bend karakteriše puna boja gitare, uz koju su 3 frontmena izvodila numere „Zigi zigi“, „Kokain“ i „Iza horizonta“.

Još jedna sugestija. Bez prekida bina nije main stage, ali tu jesu nastupali neki bendovi koji su se, po mišljenju publike, trebali naći na main stage-u. Neka organizatori ovo shvate samo kao sugestiju i prijateljsku kritiku, jer Koncert Godine nekad jeste bio mesto gde su se promovisali novi bendovi, mesto gde su manje poznati dobijali prostor i šansu da se predstave publici. U svetu u kojem vladaju mediji za ove bendove je jako važna podrška istih, a mediji to ne mogu uraditi ako im je zabranjen pristup ovoj bini i samim tim i komunikacija sa bendovima. Znači, bilo bi poželjno da u buduće ne bude zabrana za novinare jer se time samo bedovi stavljaju na gubitak, a cilj i duh pravog Koncerta Godine jeste promocija novih bendova, neka tako i ostane.