Koga boli što je 300 stepeni: Đorđe Miljenović rasturio Feedback

Đorđe Miljenović, foto: Marija Veljković

Kad se setim kliše rečenice koja kaže da vreme prolazi brzo kad se dobro provodiš, potpuno mi je jasno zašto je sinoćni nastup Đorđa Miljenovića u Feedback-u bukvalno proleteo, ostavivši me sa pitanjem “Zar već gotovo?”.

Standardno stanje u popularnom niškom klubu, masa ljudi se gura kroz mrak, nasmejana lica i pivo. Đorđe i članovi benda penju se na binu nešto posle 23:30 uz povike iz publike. Posle dobrodošlice i najave predstojeće koncertne sezone u klubu, kreću uz prasak, otvarajući koncert bluzadžijskim biserom “Điha” sa albuma “Sam pao sam se ubio“. Publika odmah zagriza mamac i skakuće u ritmu muzike. Prvi utisak je da je bend, sačinjen od članova kultnih domaćih bendova, apsolutno savršeno uvežban i raspoložen. Specijalnu pažnju privukao je gitarista Đorđe Todorović koji je od samog početka kidao na svojoj šljokičastoj gitari, ne skidajući osmeh sa lica. Žurku je nastavila numera “Član 23“. O atmosferi je suvišno i pričati, svako ko je bar jednom bio na njegovom koncertu zna kakav odnos ima sa publikom i koliko unosi sebe u to što radi, ovo veče nije bilo izuzetak. “Ko te laže” podiže temperaturu za još koji podeljak gore, publika je u potpunom transu dok se Miljenović vešto igra mikrofonom.

Djordje Miljenovic FeedbackVrućina, prokleta vrućina. Nakon samo 3-4 numere prvi redovi bili su puni (još više) usijanih glava i mokrih majica. Niška publika je sa oduševljenjem ispratila jednu od najdražih numera sa novih izdanja, “Sjebano“. Đorđe nas je prošetao kroz repertoar sa oba albuma, smenjujući laganije i brže stvari, ostavljajući publiku zagrejanom i u konstantnom pokretu.

Đuskanje i povici nastavili su se tokom “Oduzeli su mi noć” i “Amovi“, a tačka usijanja je definitivno bila neprevaziđena “Nisam dobro“, koju je pevao čitav klub. Vidno dobro raspoložen Miljenović je u svom stilu razmenjivao muzičke želje i komentare sa publikom, usput se zahvaljujući na podršci i dobroj atmosferi. Stekao se utisak da publika nije samo publika, već da su svi jedna velika ekipa koja se dobro zabavlja zajedno dok momci rokaju kao da je vreme stalo. Lav Bratuša (Darkwood Dub) majstorski je cepao bubanj sa pokeraškim izrazom lica, dok su gitaristi Đorđe i Janko (KKN) naizmenično pokazivali “od čega su napravljeni”, a to je čista genijalnost i rokenrol! Izbegavam da dajem ovako ekstremne vrednosne sudove, ali moram da priznam da nisam skoro bila na koncertu na kome je bend u celosti zvučao ovoliko prokleto dobro, kapa dole, carevi.

U okviru ove jednoipočasovne rokenrol žurke čuli smo i novu numeru “Ti si sve što nisi” koja će se naći na trećem studijskom albumu.

“Nećemo da silazimo sa bine i da se vraćamo na bis, nismo pozeri, sviramo sve što znamo”, rekao je Miljenović u jednom trenutku, polako najavljujući kraj. Za tačku na kraju rečenice ostavljene su “Umirem ti na rukama” koja je izazvala opšti haos u prvim redovima, i milion puta tražena “Prelepa katastrofa” nakon koje su se momci pozdravili sa publikom i sjurili sa bine, izazvavši blagu konfuziju u publici. Da li je ovo tačka na kraju rečenice, ili su tri tačke, pitali smo se svi dok smo lagano prolazili kroz masu ka izlazu.

Bilo kako bilo, ne sumnjam da su Nišlije sa ovog fenomenalnog koncerta ponele samo pozitivne utiske i oduševljenje, drugačije ne može, sve i da hoćete.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.