-

Naslovna Reportaže Klošari novim albumom zamaglili Feedback

Klošari novim albumom zamaglili Feedback

Totalni Klošari
Foto: Marija Veljković

Niški pankeri Totalni Klošari su u prepunom niškom Feedbacku sinoć poštovaocima njihovog rada uživo predstavili svoj novi, treći po redu album „U čemu je problem gospodo?“. Pola sata pre ponoći krenuli su sa promocijom, simbolično na Dan pobede nad fašizmom.

7015Ono što oni nikada ne zapostavljaju na svojim nastupima jeste fudbalski klub svog grada, Radnički, pa su kao i uvek šalove sa obeležjem kluba vezali na stalak vokala.

Sa svoje prošarane set liste izabrali su da nastup započnu pesmom „Ajde“ gde su naravno odmah pozvali publiku na šutkanje. Pesme sa novog albuma uglavnom svi znaju pa je samim tim atmosfera bila upotpunjena. Neke pesme ste već mogli čuti kao najavu albuma kao što su „Promene“ i „Preobražaj“, dok je “Čuj“ sada dobila svoju novu verziju, sa malo izmenjenim tekstom. Publika je prihvatila dobro nove pesme, a najviše su se radovali starim „Šaka puna pilula“, „Odlazim“, „Nimfoman“.

U prvim redovima se igralo malo ska, pa onda agresivna šutka u kojoj su učestvovale sve generacije. Najveće oduševljenje je izazvala „Diskoteka“ gde je baš kao i na snimku Ljuba koristio efekte prilikom pevanja. Jedina zamerka je loš zvuk na početku koji je brzo korigovan, jer je bilo previše bučno.

7035Najbolje se čuva za kraj, pa su tako i oni sačuvali „Radnički znaj“ za kraj, kada je neko iz publike zapallio baklju i zagušio ceo klub. Ono što je bilo spektakularno ujedno nas je i podavilo, pa se na kraju publika nije videla.

U punoj prostoriji su započeli promociju, sa punom prostorijom je završili. Manje od tridesetak pesama izvedeno je bez prestanka i bilo kakve pauze, a bubnjar je završnicama i prelazima dominirao sve vreme nad ostalim instrumentima.

Svako od posetioca je uzeo svoj primerak novog albuma, dok su neki nosili i majice za vreme svirke. Niška publika je odlično prihvatila materijal, a dokaz je horsko pevanje svake nove pesme.

baklja