-

NaslovnaIzdvajamoKKN u Nišu - Akustični prekidi stvarnosti

KKN u Nišu – Akustični prekidi stvarnosti

02_KKN
foto: Vukašin Stanojević

Sinoć je u niškom klubu Feedback, u okviru svoje prolećne turneje povodom 25 godina rada, održao akustični koncert beogradski sastav Kanda Kodža i Nebojša.

01_KKNSat vremana nakon najavljenog početka, uz dve akustične gitare, bas i bubanj, počelo se pesmom “Stakloduvački svodovi”. Oliver je odmah obećao da će bend dati sve od sebe da publika bude zadovoljna. Nastavilo se uz “Tajne letenja”, “Kafane i rokenrol”, “Siroti Ani i Bo” (o kojoj je gitarista Nenad Pejović pričao u intervjuu za naš sajt). Posebno oduševljenje u ne prepunom Feedbacku je izazvala pesma “Divni dani”, a bendu nije manjkala energija iako je manjkalo ‘elektrike’.

Posebno je i predstavljen novi basista Bole Stanojević, inače poslednji basista EKVa. Nizali su se poznati hitovi “Plaše dečake”, “Crveni konji”.. U pauzi između pesama smo čuli i navijački pesmu Radničkog “Mi smo nišlije, južnoprugaši”, otpevanu od strane Nekatrijevića, koji je i rekao da u fudbalu navija za Radnički iz Niša, a u vaterpolu za Kragujevac, na šta se basista našalio da su u Nišu i da ne priča previše o Kragujevcu.

13_KKN“Vera, nada, ljubav i stav”, “Deveti život”, i konstatacija publici da slabo piju večeras. Na šta je dobio odgovor da je premijer za to kriv. Reče Oliver da je jedino rešenje piće za sve u klubu na račun premijera. Nakon toga se “Sve je stalo u r’n’r”, nekako sama nametnula.

“Righteous”, “Prekidi stvarnosti” i, već uobičajna za kraj, Izlazim i nema me”. Uz poruke mira i ljubavi bend je završio koncert. Ali, naravno, publika se nije dala i aplauzima i zvižducima ih vratila na binu. “Priroda”, “Majka nam je noć” i “Ahead there” su i konačno završili ovu akustičnu avanturu. Za kraj smo od pevača čuli da su u Nišu najlepše žene, ali da su i Nišlije gotivne, i da se nadamo jer se nikada ne zna šta nosi život.

Interesantno veče i drugačiji aranžmani su ostavili utisak na mahom stariju publiku, kojoj je ovo bio novi pogled na Kandu Kodžu i Nebojšu. Večeras je na istom mestu prilika da čujete i electrick izvođenje pesama iz duge karijere ovog benda.

15_KKN