-

KKN u Feedbacku: Sve je stalo (u rokenrol)

KKN (11 of 16)
Foto: Biserka Jovanović

Beogradska rok grupa Kanda, Kodža i Nebojša sinoć je u klubu Feedback održala koncert, svirajući hitove koji su postali zaštitni znak njihvog stvaralštva dugog 21 godinu.

KKN (13 of 16)Uz prepoznatljive numere sa prethodnih albuma, ovom prilikom KKN je promovisao i novi singl “Sve je stalo (u R’n’R)“, kojim ujedno najavljuju i novi album „Volja za noć“ čije se zvanično izdanje očekuje na proleće 2014. godine.

Iako su počeli sa malim zakašnjenjem kako bi publika imala vremena da se smesti, ispostavilo se da su to zakašnjenje uspeli da nadomeste samom atmosferom. Preovladavao je ženski deo publike, što je negde i očekivano, s obzirom na to da je frontmen benda, Oliver, veoma poznat na muzičkoj sceni po svom izgledu i neobičnoj energiji koju emituje dok je na sceni.

Koncert su otvorili pesmom „Stakloduvački svodovi“ koja je u publici izazvala oduševljenje. Nakon toga, usledile su pesme „Ton po ton„, „Tajne letenja„, „Divni dani“ i mnoge druge. Zadivljujuća je činjenica koliko dobro je niška publika upoznata sa tekstovima ovog kultnog 21-ogodišnjeg benda.

KKN (6 of 16)Naročit utisak na publiku ostavile su pesme „Prekidi stvarnosti„, „Pašću u svest“ i „Izlazim„. Pesmom „S.A.T“ frontmen benda, Oliver Nektarijević, uz adekvatnu pratnju publike, istakao je još jednom političke probleme koji se tiču svih nas. Prisutne je, uvek nasmejan i pomalo pogubljen, Oliver pozdravio sledećim rečima: „Nišlije, drago mi je da ni vama ni nama već godinama niko ništa ne može. Ja se u ovom gradu uvek osećam prijatno i večeras sam potvrdio da postoje mesta gde se uvek može kvalitetno provesti vreme.“

Na samom završetku koncerta Oliver se zahvalio publici koja je ostala do kraja, poželeo im srećne predstojeće praznike i sa ostalim članovima benda se povukao sa scene. Ispraćeni su aplauzima i osmesima, uz nadu da će se brzo vratiti u južnije krajeve, gde su, kako se još jednom pokazalo, uvek dobrodošli.

Ovaj bend, na srpskoj sceni je od 1991. godine. Do sada imaju šest studijskih albuma, a u planu je i sedmi. KKN je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi, nepogrešivo beležeći u svojim pesmama postupke društva naviklog na kretanje iz jednog kamenog doba u drugo.

KKN (14 of 16)