-

NaslovnaReportažeKiss u Sofiji

Kiss u Sofiji

Kada sam se vratio na stadion, predgrupa je upravo zavrsila svoj nastup, tako na nemam pojma kako su oni zvucali. Posle predgrupe je kao i uvek, usledila kompletna transformacija bine i binske opreme.

Zavesa je bila navucena ispred bine, ali posto sam ja bio jako blizu mogao sam da vidim sta se desava. Posle nekih sat vremena namestanja bine, video sam kako backstage (koji je 50-ak metara iza bine) napustaju Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer i Eric Singer u punoj opremi, kompletno nasmikani i krecu se ka bini. Mogu samo da posvedocim da izgledaju J****O OGROMNO u prirodnoj velicini sa svojim stiklama, kostimima i svim ostalim rekvizitima. Dok oni koracaju ka bini, pozirajuci prisutnima, sa razglasa se cuje poznata najava „GOOD EVENING SOFIA. YOU WANTED THE BEST, YOU GOT THE BEST. THE HOTTEST BAND IN THE WORLD. KISS!!!“

Zavesa pada i pocinje „DEUCE“, a za njom odmah i „STRUTTER“. Posle ovoga se Paul Stanley obraca publici deleci ih na dve takmicarske polovine (levu i desnu) koje se takmice u tome koja ce biti glasnija. Posto ne moze da odluci ko je glasniji, publici se zahvaljuje recima da je dosta toga cuo o Sofiji i da je publika u Sofiji najglasnija na dosadasnjoj turneju, a pominje da su prethodno svirali u Italiji i Nemackoj.

Za vreme nastupa Paul Stanley je dosta komunicirao sa publikom uglavnom potvrdjujuci kako je publika odlicna i zahvaljujuci joj se. Svako osim njega je imao svoju solo tacku. Gene Simmons je pljuvao krv i igrao se sa bakljama, Tommy Thayer je svojom svirkom pokazao zasto je u najvecoj Rock N’ Roll atrakciji na svetu, a bilo je i onih efekata kada iz gitare ispaljuje vatromet. On i Gene Simmons su u jednom delu koncerta napustili binu i vinuli se visoko u vazduh zahvaljujuci specijalnim dizalicama konstruisanim upravo za te potrebe. Pirotehnika je bila na zavidnim nivou, ozvucenje je bilo dobro kao i uvek u Sofiji, a i sve ostalo je bilo jako prefesionalno odradjeno i besprekorno je funkcionisalo. Bend je fanovima iz prvih redova podelio gomilu trzalica, bubnjar je bacao palice u publiku, a za vreme pesme „Rock and Roll All Nite“ publika je bila zasuta kisom konfeta, koje su oznacile kraj regularng dela koncerta, posle cega je usledio bis.

Kada se koncert zavrsio, publika je samoinicijativno pocela da peva pesmu „God Gave Rock ‘n’ Roll To You“ koja je dosta dugo odjekivala tribinama stadiona „Akademik“ u Sofiji.

Nisam merio koliko je koncert trajao, ali je po mojoj slobodnoj proceni trajao barem dva sata, koja su Kiss iskoristili da dokazu da su i dalje THE HOTTEST BAND IN THE WORLD, i da su u punoj formi.

Set Lista:

01. Deuce
02. Strutter
03. Got to Choose
04. Hotter Than Hell
05. Nothin’ to Lose
06. C’mon and Love Me
07. Parasite
08. She + Tommy Thayer solo
09. 100,000 Years + Eric Singer solo
10. Cold Gin
11. Let Me Go, Rock’n’Roll
12. Black Diamond
13. Rock and Roll All Nite

Encore:

14. Shout It Out Loud
15. Lick It Up
16. Gene solo + I Love It Loud
17. I Was Made for Lovin’ You
18. Love Gun
19. Detroit Rock City