-

Kerber zatvorili Dušanovu ulicu – „Pozitivni kao nekad“

Kerber
Kerber; Foto: Vukašin Stanojević

Dušanova ulica je devedesetih godina bila šetalište i mesto okupljanja mladih Nišlija.Tu su se ogranizovale svirke, koncerti i sva važna kulturna dešavanja. Pod parolom „Pozitivni kao nekad„, u subotu 6.juna održan je prvi ulični festival „Pozitivni“ u ulici Cara Dušana. Predstavili su se umetnici svih uzrasta u periodu od podneva do ponoći i time obeležili Mesec turizma u Nišu.

Penthouse band
Penthouse band

Prava atrakcija za nišku publiku počela je sa malim zakašnjenjem od dvadesetak munuta, kada se na scenu popeo Penthouse Band, u stalnom sastavu koji čine: Sebastijan Krstić, Nevena Petković, Milan Pešić, Dalibor Ilić, Dušan Petrović i Nemanja Gušić. Oni su otvorili veče i u roku od sat i po vremena zagrejali masu.

Na prve taktove pesme „Sweat (A La La La La Long)“ jamajčanske grupe Inner Circle svi su bendu pružili maksimalnu podršku i pevali na sav glas zajedno sa njima. Publika je imala priliku da čuje fenomenalne obrade stranih i domaćih pesama kao što su: „Hit the Road Jack, „Nadahnuće“, „Ljuljaj me nežno“, „Hajde lagano“, „I’m so excited“, „Često poželim“, „Letnje kiše“, „Klatno“, „Čekala sam“, „Niko kao ja“… Nakon izvođenja pesme „Proud Mary“, Milan Pešić se zahvalio niškoj publici što se odazvala pozivu i došla u velikom broju. Sudeći po reakcijama publike, najviše im se dopalo izvođenje pesama: „Daire“, „Du hust“, „Krug“ i „It’s my life“. Svoj nastup su trijumfalno završili pesmom „The show must go on“ grupe Queen.

Kerber
Neša Minić i Tomislav Nikolić (Kerber)

Nakon kratke pauze koja je bendu bila neophodna da smeni opremu, oko 22 časa na binu su izašli članovi benda Kerber. Njihovo penjanje na binu bilo je propraćeno gromoglasnim aplauzom publike. Pozitivna energija je već tada bila u velikoj meri prisutna.Toliko je bilo puno ljudi, gurali su jedni druge ali to nikom nije smetalo, naprotiv svi su se odlično provodili. Kerber je nastupio u dobro poznatom sastavu na čelu sa Goranom Šepom Galetom. Počeli su u svom stilu i koncert otvorili pesmom „Hteo bih“.

„Mi nekako uvek dođemo sa emocijama u naš grad i obožavamo ovde da sviramo“, to su bile Galetove uvodne reči, nakon kojih je usledila pesma „Nebo je malo za sve“. Od samog početka jedva da su stali sa sviranjem a nisu ni dozvoljavali publici da dođe do daha. Na video bimu koji je bio postavljen tačno iza bine u jednom momentu su počele da se smenjuju stare slike sa raznih Kerberovih nastupa. Gale je sa puno energije u svom glasu pevao pesme koje su publici bile jako poznate: „Od srca daleko“, „Kad ljubav izda“, „Bolje da sam druge ljubio“, „Bele utvare“, „Na raskršću“, „Babaroga“ i „Mezimac“

Kerber
Goran Šepa Gale

Negde na sredini koncerta pravo iznenađenje se dogodilo kada je na scenu izašao Todor Kitanović, mladi takmičar „Pinkovih zvezdica“, koji je zajedno sa Galetom otpevao pesmu „Još samo ovu noć“. To je zaista obradovalo sve prisutne i oduševio činjenicom da samo sa 12 godina ima tako moćan glas. Nakon izvođenja pesme Gale se zahvalio malom Todoru i rekao da svi moramo da budemo ponosni što imamo ovako talentovane male pevače.

Koncert je nastavljen pesmama: „Vodi me“, „Seobe“, „Pepeo i prah“, „Svet se brzo okreće“, „Medena“, „Igraj sad“, „Između jave i sna“, „Ratne igre“, „Čovek od meda“ i „Hajde da se volimo“. Velikim aplauzom publika je pozdravila uvodnu melodiju pesme „Mama, tata“.Za sam kraj su izvedene pesme „Kao tvoj kerber“ i „Pronađi mesto (Zapis)“

Oko pola jedan posle ponoći,kada se koncert zvanično završio, zahvalili su se publici i pozvali ih na njihov koncert 27.juna u Sokobanji. Ovo veče će nišlije sigurno još dugo pamtiti, upravo jedan ovakav festival je bio potreban ovom gradu. Po reakcijama ljudi može se reći da su se svi jako lepo proveli i uživali uz niške snage.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Kerber

Save