-

NaslovnaReportažeKelis nastupila na Demofestu; poznati prvi finalisti

Kelis nastupila na Demofestu; poznati prvi finalisti

Prvo takmičarsko veče četvrtog po redu Demofesta koji se održava u Banjaluci, sinoć je završeno nastupom dvanaest demo bendova koji su svirali za prolazak u finale. Tako je postala poznata prva grupa bendova koji će nastupiti zadnje večeri, a u pitanju je čak pet bendova, i to Plišani Mališani iz Gornjeg Milanovca, Punčke iz Vinkovaca, Knapp iz Kikinde, Blaya Dub Playa iz Zemuna i Nova iz Novog Sada.

U revijalnom dijelu su nastupili prošlogodišnji trećeplasirani bend Prežderani, koji su u svom polučasovnom nastupu predstavili nešto od svog starog i novog materijala, nakon čega je glavna bina bila rezervisana za r’n’b divu Kelis, čiji je nastup kasnio nekih dvadesetak minuta. U pratnji dame DJ-a koja je bila zadužena za matricom, te bubnjara, Kelis je zapjevala svoje hitove okupljenoj publici Demofesta. „Milkshake“, „Acapela“, „Trick me“, samo su neke od pjesama uz koje su fanovi mogli da uživaju u njenom sinoćnjem nastupu. Zamjerka publike uglavnom se odnosi na činjenicu da je Kelis provela na bini nepunih sat vremena, nakon čega je očekivani bis prosto izostao. Nakon toga publika koja je tražila dodatnu zabavu preselila se na after party binu na kojoj je za dobru atmosferu bio zadužen DJ Ian Polly.

Večeras će u u takmičarskom dijelu predstaviti 12 demo bendova, Big Bug iz Pirota, Dub Rebellion iz Brčkog, CanNot iz Beograda, Plastic Sunday iz Niša, El Shutt iz Splita, The Schtrebers iz Beograda, Indigo Pop iz Podgorice, New Citizens iz Novog Mesta, Aesthetic Empaty iz Sarajeva, Bitipatibi iz Beograda, Babylon Orchestra iz Lazarevca i Fandango iz Beogreda. U revijalnom dijelu nastupiće Kuriri koji su osvojili drugo mjesto na prošlogodišnjem Demofestu i zvijezdavečeri Tricky, ključna figura trip-hopa. Za after party druge večeri Jelen Demofesta zadužen je Andy Ward, polovina uspješnog producentskog dua Soul Central, te jedan od ponajboljih DJ-eva.