-

NaslovnaIzdvajamoKandžija i Gole žene Tvornici: ravno iz srca afro Slavonije

Kandžija i Gole žene Tvornici: ravno iz srca afro Slavonije

Kandžija i Gole žene
Kandžija i Gole žene; foto: Marko Plečko

Ugodno popunjen veliki pogon Tvornice kulture ugostio je osječkog repera Kandžiju i njegov prateći sastav Gole žene. Kandžija je jedan od najproduktivnijih repera na ovim prostorima i “štanca” albume svake godine. Izbaci hitove kao npr. “Jelena”, “Duge kandže” i “Bicikl” i bude aktualan, ali to nekako splasne i opet treba početi sve ispočetka. Nakon uspjeha zadnjeg albuma “Nema labavo” dolazi u Tvornicu u izvrsnoj formi. Bend je usviran do maksimuma i, ruku na srce, posao je odrađen odlično.

Tamburaši slavonske krvi
Tamburaši slavonske krvi i General Woo

Prije Kandžije su nastupali Tamburaši slavonske  krvi. Baš kao što je Kandžija rekao, teško ćete negdje na svijetu vidjeti tamburaše kako sviraju rep stvari. Odsvirali su pola sata i u tih pola sata raspoložili publiku za glavnu zvijezdu događaja. Stvarno je zanimljivo kada možeš čuti beat iz pjesme “Still Dre” i nakon toga klasičnu izvedu “Šokačkog kola”. Čak je na stage došao i General Woo. Publika je reagirala ovacijama poslije svake pjesme i bila “nabrijana” za Kandžiju.

Nakon tamburaša na platnu se mogao vidjeti kratki uvodni filmić u kojem Kandžija i Toxara dolaze do Tvornice autom i dolaze na stage. Jučer je bila promocija albuma, tako da su pjesme s albuma “Nema labavo” bile više zastupljene. Krenuli su s hitovima i odsvirali “Mače”, “Nema labavo” i “Duge kandže”. Nakon par pjesama bi napravili pauzu i promijenili smjer svirke. Kada je došla na red “Trenerka i kožnjak”, na stage su došli Krankšvester. Prije “Crkve”, Kandžija se obukao u svećenika, baš kao u spotu. Opet bend radi pauzu, a na projekciji se pojavljuje Shomy i pjeva “Mi amore”.

Kandžija i Gole žene
Toxara

Koncert je tek došao na pola, a toliko se doga dogodilo. “Traktorom me dovezli, limuzinom odvezli”, “Vrati pare”, “Fiš” i  “Koktel od rakije” sviraju kao da su pank bend, a publika pjeva svaku riječ.  Najveći  trenutak koncerta je pjesma “Donji Miholjac”. Nema osobe koja nije pjevala refren, a Toxara je posebno bio sretan. Odlično je vidjeti kada ljudi znaju tekstove i kada nisu došli zbog hitova ,a po kvaliteti Kandžijinih pjesama, svaka može biti hit bez problema. Opet slijedi pauza i krešendo od koncerta dolazi do kraja. Na stage dolazi Kandžijin alter ego – Đuro. Đuro predstavlja sitnog kriminalca koji je poznat u svome kraju i koji vam može srediti posao. Još par pjesama i koncert dolazi kraju. Na bisu su svirali “Ivica Kostelić” i mash-up “Mali mržnja/Preuvjerljiva tambura/Duge kandže”. Svi gosti koncerta dolaze na stage i nastaje stvarno posebna atmosfera koja inače bude na ogromnim koncertima svjetskih bendova.

Jučer se u Tvornici kulture dogodila prava mala predstava s mnoštvom elemenata. Osječki reper Kandžija, uz pratnju Golih žena, priredio je odličan koncert. Toliko sadržaja ne bi se posramila niti jedna broadwayska predstava. Kandžija je napokon došao na svoje, a to je ispunjenje većih klubova i koncertnih dvorana. Na sceni je dosta dugo, ali nikako da ga publika primijeti na pravi način. Zadnji album ga je pogurao, a nakon ovoga može samo ići bolje i bolje.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Kandžija i Gole žene

Set lista

 1. Mače
 2. Nema labavo
 3. Duge kandže
 4. Trenerka i kožnjak
 5. Desno
 6. Crkva
 7. Shomy – Mi amore
 8. Traktorom me dovezli, limuzinom odvezli
 9. Vrati pare
 10. Fiš
 11. Koktel od rakije
 12. Kruva, masti paprike
 13. Pištolj
 14. Donji Miholjac
 15. Ja se zovem
 16. Bicikl
 17. Đuro
 18. Zečja šapica
 19. PTSP
 20. Jelena
 21. Ivica Kostelić
 22. Mali mržnja/Preuvjerljiva tambura/Duge kandže