-

Judette u Tvornici kulture: pozitivno, šaroliko i uzbudljivo

Foto: Mislav Mesek

Judette je sigurno bend o kojem će se još dosta pričati. Nakon jučerašnje promocije albuma pod nazivom „27“ malo tko je mogao reći da ova ekipa ne misli ozbiljno, no, idemo od početka.

Tko ili što je Judette? Judette je mladi hrvatski pop rock bend koji je počeo s radom prije nekoliko godina. Na početku su svirali uglavnom covere, a nešto kasnije počeli su raditi i vlastiti materijal. Nakon nekoliko hit singlova („Voli me“, „Rio“, „Vjerujem“) uslijedio je i cijeli album koji se jučer mogao i čuti uživo.

Cijeli događaj je počeo nešto iza 21h u malome pogonu zagrebačke Tvornice kulture s predgrupom Saučešće. Radi se o punk rock trojcu iz Hrvatske i, iako nisam neki veliki fan žanra, moram priznati da su dečki uspjeli malo žešćom svirkom zagrijati napola punu dvoranu. Iako u početku nisam baš bio siguran koliko se Saučešće uklapa kao predgrupa u cijelu priču, upravo taj kontrast buntovnog i agresivnog zvuka s jedne strane, i pozitvno nabijenog rocka s druge, doveli su Judette još više do izražaja.

Nešto prije 22h Tvornica se počela puniti i bilo je jasno da prava stvar tek počinje – Judette i promocija albuma prvijenca „27„. Na prvu se pjesmu vidjelo da ekipa funkcionira i da su svi sretni i svjesni da imaju dobar materijal te da ga je još samo potrebno prenijeti na publiku. Frontmenica i pjevačica Lea Radolfi nije bila nešto pričljiva između pjesama, od uzbuđenja i emocija se tek uspjela zahvaliti publici i predstaviti svoje članove, tako da su pjesme išle uglavnom jedna za drugom.

Što se tiče pjesama, mogu samo reći da uživo zvuče još bolje nego na albumu koji sam imao priliku i privilegiju preslušati prije službenog izlaska. Zvuk je bio odličan, dečki iz benda su svoje odradili profesionalno i bez jedne greške. Posebno me se dojmio bubnjar koji je svojim ekspresijama iz pozadine dodatno ostavljao pozitivan dojam na svoju ekipu. Nekoliko gostiju na albumu, odlični back vokali, te konačno i sama Lea postigli su da cijeli album ne zvuči nimalo dosadno i monotono, već pozitivno, šaroliko i uzbudljivo! Baš kakav je bio i koncert.

Odmah s početka Lea je „odradila“ jedinu baladu na albumu i time neizravno najavila kakvu atmosferu želi postići ostalim pjesama. Publika je na sve to reagirala odlično, vidjelo se da ljudi uživaju u pjesmama, Leinom vokalu, energiji i svemu što je ekipa predstavila. Kad su na red došli singlovi „Vjerujem“ i „Rio“ vidjelo se da publika zna i sluša Judette te da nisu na koncert došli samo „turistički“. Ostatak pjesama s albuma je odličan i svaka je pjesma imala nešto svoje, neki svoj zvuk i osjećaj. Na koncert sam došao relativno ravnodušan s nekim blagim očekivanjima da bi „trebalo biti dobro“, a na kraju sam bio otpuhan energijom i odličnom glazbom koju ovi mladi talenti iznose. Dovoljno je reći da je oko 23h koncert službeno završio, a publika je još nekoliko puta pokušala izvući još jednu pjesmu!

Za kraj, ovo je bio odličan početak za Judette i nadam se da će i nastaviti u tom svom kreativnom pravcu. Ako postoji pravda i ukus u ovoj zemlji, ovaj bend će sigurno uspjeti i potrajati. Za sada, čekamo sljedeći album i sljedeći koncert!