-

NaslovnaReportažeEXIT '13: Još jedan ratnički ples The Prodigy

EXIT ’13: Još jedan ratnički ples The Prodigy

prodigy_exit_3
Foto: Nemanja Đorđević

Sinoć su pred nekoliko desetina hiljada ljudi na glavnoj bini Exit festivala nastupili čuveni britanci The Prodigy. Oni su na Exitu nastupali u okviru svog Warriors Dance festivala koji se po drugi put održava u Srbiji.

prodigy_exit_2Za ovaj događaj kompletan main stage je promenio svoj izgled, tako da su svuda bile postavljene crvene i žute zastave sa natpisima Warriors Dance festivala i mravom koji je logo benda.

Čuvena trojka iz Brejntrija, predvođena Liamom Howlettom i pevačima Keithom Flintom i Maximom uspela je da na glavnoj bini Exita napravi fenomenalnu tehno žurku. Uz pratnju benda, koji su činili gitara bas, bubanj i klavijature, The Prodigy su koncert krenuli pesmom „Voodoo people“, i od prvog bita ove pesme pa do kraja koncerta publika nijednog trenutka nije prestala da uživa u zvucima koji su dolazili sa bine.

prodigy_exit_1Maxim je tokom celog nastupa pozivao „ratnike“ da igraju „ratnički ples“ na šta je uvek dobijao pozitivne reakcije publike. Neumorna publika, koje je bilo u ogrmnom broju, tokom celog koncerta je pravila fenomenalnu atmosferu. Palile su se baklje, šutke nisu stajale, a The Prodigy su sa bine aktivnu publiku nagrađivali hitovima iz svoje dvadesetogodišnje karijere. Najbolje su prošle „Omen“, „Smack my bitch up“,“Firestarter“ što ne čudi pošto su to neki od najvećih hitova pionira big beat žanra, kao i „Breath“, koju su Prodigy prvi put uživo izveli baš u Srbiji na koncertu u Beogradu davne 1996. godine. The Prodigy je svoju vernu publiku nagrađivao pesmama iz svog celokupnog opusa, pa su se tako na set listi našle i pesme “Invaders must die”, “Spitfire” koju su najavili kao pravu ratničku pesmu, kao i “Take me to the hospital”.

Još jednom su The Prodigy dokazali da zaista vole da nastupaju u Srbiji i da je Warriors Dance festival nešto što će, nadamo se, britanci nastaviti da organizuju svake godine. Nakon nešto više od sat vremena i jednog povratka na bis legende tehno muzike su napustile glavnu binu Exit festival i ostavili publiku da sa nestrpljenjem isčekuje sledeći Warriors Dance festival.