-

John the Conqueror „pokorio“ Nišlije u Feedbacku

john the conqueror
John The Conqueror; Foto: Marija Veljković

Konačno malo bolje vreme Nišlije su dočekale uz paket bendova čija ljubav prema bluzu svakako nije ostala neuzvraćena. Obzirom da se poslednjih godina u Nišu ovaj žanr dosta probio uopšte i ne čudi prepun porostor kluba Feedback u četvrtak naveče.

Prljave sestre
Prljave sestre

Sa početkom oko 22 časa čast da započnu koncert imao je, pa najstariji po stažu, bluz rok sastav iz Kruševca, Blues Rezervata. Ono što je specifično kod ove grupe je odsustvo bas gitare, ali je taj „nedostatak“ sveden na minimum i praktično se i ne primećuje, što je upravo i posledica da bend po zvuku podseća na američke grupe oko kulta The Black Keys. Prisutne su upoznali sa svojim pesmama „Pas„, „Sam protiv svih„, „Pismo„, „Rezervat„, „Raskršće“ koje dolaze sa njihovog albuma prvenca „Kamen, duša, žica“ iz 2013. godine, a takođe su iskoristili priliku i odsvirali najnoviji singl „Ovde u blatu Zapadnog Balkana„.

john the conqueror
John The Conqueror

Zagrejanu publiku prepustili su niškom rokenrol sastavu, koji postoji tek nekoliko meseci, a u pitanju su Prljave Sestre, kojima je ovo bila ujedno i debitantska svirka, ali sudeći po atmosferi koja je nastala za vreme njihovog nastupa, može se reći da su „položili“. Oni su se pred prepunim klubom upoznali sa prisutnima svojim hit singlom koji se dosta dobro kotira na trenutnim listama, u pitanju je „Sve će zabave biti iste„, a takođe su odsvirali i par stvari koje tek treba da izađu „Mnogo godina ranije„, „2 metra ispod„, „Rekvijem za bolje sutra„…

Nakon toga nešto oko pola jedan, na uzanu binu izlaze gosti iz Filadelfije, čiji je jedini zadatak bio da već podgrejanu masu dodatno zaprže, a što su na kraju i učinili. Tročlani sastav o kome se dosta pisalo u poslednje vreme, opravdao je svoju popularnost pokazavši da su izuzetno svirački potkovan bend, koji dosta brzo napreduje budući da su za nekoliko godina postojanja izdali već dva albuma koji su odlično prošli kod kritičara, a u pitanju su „John the Conqueror“ iz 2012. godine-debitantski i „The Good Life“ iz 2014. godine.

john the conqueror
John The Conqueror

Od ovih perspektivnih mladih bluzera najpre se čula „Lucille„, zatim „All Alone„, pa su se nadalje ređale numere poput „She said„, „I Just Wanna„, „Southern Boy„, a u jednom trenutku nastala je i komična situacija kada je nekolicina publike počela da proziva određene političare, inspirisani atmosferom koju stvara zvuk ovog sastava, na šta je pevač odgovorio „I am not Obama“ čime je izazvao ovacije prisutnih.

Nadalje su se još mogle čuti i „Letter of invitation„, „What am i gonna do, Ain’t Comin Home“ itd. Bend se vrlo brzo odomaćio pa je bilo raznih dovikavanja i dopevavanja, ali svakako jedan dosta kvalitetan nastup. Nažalost po niške bluzoholičare posle nesto više od dva sata koncert JTC-a se bližio kraju i nakon očekivanog bisa bend se zahvalio prisutnima na dolasku i podršci i završio sa nastupom.