-

Jinjer i Marica u Nišu: Brutalno dobra kombinacija

Jinjer
Jinjer, foto: Predrag Marković

Metal sastav Jinjer nastupio je u sinoć u niškom klubu Black Stage. Podršku na bini gostima iz Ukrajine pružio je niški bend Marica.

Od samog početka Black Stage se polako punio,  a pored niške publike, u klubu se našla i nekolicina ljudi iz Leskovca i Novog Sada.

Marica 2
Marica

Svirku su otvorili domaćini, instrumentalom „Opium“, koji je vrlo brzo privukao publiku u prve redove. Nakon uvertire usledile su žestoke numere sa EPa „Subliminal“ , koje je publika ispratila skakanjem i skandiranjem. Marica je dobro poznatom numerom „Face Your Fears“ podigla atmosferu u klubu do tačke usijanja. U okviru ovog nastupa promovisan je i novi singl izdat 20. maja – „Maybe Human Is Divine“ koji je publika, sudeći po reakcijama, jedva čekala da čuje uživo. Moćan glas Marka Jocića i savršena usklađenost gitara upotpunili su sjajnu atmosferu u klubu, dok je žestok, tvrd, a ujedno i melodičan zvuk bas gitare Save Živanovića dodao poseban pečat nastupu Marice. Domaćini su svoj nastup završili numerama „Possessed By Hate“ i „Hypercube“.

Nakon povlačenja Marice, na binu su izašli gosti iz Ukrajine, i posle kraćih priprema, otpočeli svoj nastup pesmom „Just Another“. Ova i još četiri numere, koje su pretpremijerno izveli u Nišu, deo su predstojećeg albuma koji će imati Napalm Records etiketu.

Jinjer 2
Jinjer

Jinjer postoji od 2010. godine, a iza sebe ima dva albuma „Cloud Factory“ i „Inhale, Don’t Breathe“, i singl „Sit Stay Roll Over“, koji je izazvao burne reakcije publike. Jinjer je oduševio publiku spojem neverovatnog vokala Tatiane Shmailyuk, brutalnih gitarskih deonica  i specifičnog zvuka bas gitare Eugena Kostyuka.

Usledile se pesme „I Speak Astronomy“, koju je Tatiana najavila kao najlepšu numeru sa novog albuma, zatim publici dobro poznate „Scissors“ i „Outlander“. Skakanje nije prestalo ni na trenutak, a bina je bila opkoljena sa svih strana.

Ova fenomenalna ukrajinska mešavina hardkora, gruva i ženskog vokala, uspela je da skoro potpuno napuni klub, iako je bila sredina radne nedelje. Koncert su završili melodičnom „Who is Gonna Be The One“. Tatiana je zbog skorašnje povrede kolena napustila lokal odmah po završetku poslednje pesme, ali se, zajedno sa ostatkom benda, vratila kasnije  i fotografisala se i ćaskala sa nekolicinom fanova do ranih jutarnjih časova.

Save