fbpx

-

Naslovna Reportaže Januarski Battlefest u znaku benda VHS

Januarski Battlefest u znaku benda VHS

U organizaciji umetničke asocijacije Klub 9 održalo se prvo polufinalno takmičarsko veče muzičkog festivala “Battle Fest” za 2010. godinu, na kome su nastupali sledeći autorski bendovi: Imperator, VHS, Vox Populi, Zvučni Zid, Duga Devetka, Incident i Nova Srpska Bagra.

Ni sneg, ni niska temperatura nisu sprečili oko 200 ljubitelja dobrog rok zvuka da dođu na prvo polufinalno veče festivala “BattleFest” za 2010. godinu i uživaju u odličnoj muzici. U klubu Danguba festival su otvorili dobro raspoloženi Zvučni Zid bend koji je sa novim solo gitaristom odlično zvučao, odmah posle njih mogli su se čuti punk rifovi mladog, ali sjanog benda Nova Srpska Bagra koji je imao na trenutke spektakularan nastup uz podršku oduševljene publike. Energičnu svirku priredili su novosađani Duga Devetka mešavinom metala i tvrdog rok zvuka. Bend VHS koji je nastao od bivših članova beogradskog benda S.A.R.S potpuno je zapalio dobro raspoloženu publiku, nudeći im jedan avangardni zvuk nafilovan sjajnom violinom. Dobru svirku imali su i iskusni Vox Populi. Pri samom kraju publika je mogla čuti dva zanimljiva benda Incident i Imperator.

Simpatična rock grupa Zvučni Zid osvojila je treće mesto ponevši kući nagradu u vidu 10 l piva. Drugo mesto osvojila je sjajna punk grupa iz Beograda Nova Srpska Bagra koja je dobila besplatno snimanje albuma u muzičkom studiju „Fabrika zvuka“, a prvo mesto, 20l piva i ulazak u finale apsolutnom većinom glasova publike i žirija osvojio je relativno nov bend pod imenom Very Heavy SARS ili ti VHS. Sledeće „Battlefest“ druženje zakazano je za mart kada će se održati drugo polufinalno veče muzičkog festivala “BattleFest za 2010. godinu.