-

NaslovnaReportažeJames Leg u Nišu: Eksplozija sirovog zvuka

James Leg u Nišu: Eksplozija sirovog zvuka

James Leg Niš Feedback
foto: Ivan Dinić

Sinoć su Nišlije, nakon koncertno siromašnog perioda, u Feedbacku imale priliku da uživaju u kvalitetnom garažnom zvuku Jamesa Lega, kao i u nastupu niškog benda Supersolid.

Supersolid Niš Feedback

Energičan i simpatin dvojac, Supersolid, koji čine Dušan Nikolić i Filip Pešić, u svom delu koncerta publici su se predstavili autorskim pesmama poput “Znak“, “Utisak” i “Igra“. Gitara i bubanj iako ne redak slučaj, za bendove mogu biti mač sa dve oštrice, te tako Supersolid ima pred sobom još uvežbavanja, a ono što obećava jeste samouverenost na bini i dobra responzivnost publike.

James Leg Niš Feedback

Nakon domaćina, na binu izlazi još jedan dvojac, u proseku stariji od prethodnog, ali i sa mnogo više koncertnog iskustva. James Leg nastupio je, ovog puta sa novim bubnjarem Marlonom Saquetom, koji je iako mlad u potpunosti dorastao zadatku.

James Leg Niš Feedback

Koncert je kreno sa “Hugging The Line” eksplozivno uz oduševljenje, gotovo potpuno popunjenog Feedbacka. Za četiri godine, koliko je proteklo od prethodnog nastupa Lega u Nišu, broj zanihteresovanih veoma je porastao, te se čak u jednom delu koncerta osvrnuo na tu činjenicu i posebno pozdravio one koji su i tada bili na njegovom nastupu. Ukoliko bismo pravili poređenje dva nastupa, jedna stvar se izdvaja kao konstantna, a to je sviranje kao da za to dobija milione i čini poslednji put, ostavljajući dušu kroz kapljice znoja na svom klaviru.

James Leg Niš Feedback

Bez mnogo predaha između pesama, preko “Glass Jaw”, “Do How You Wanna”, “Can’t Stop Thinking About It” i drugih koje su sastavni deo gotovo svakog nastupa, na oduševljenje publike stiglo se do “Drinking Too Much“, koja je pri prethodnoj poseti Niša izostavljena. Kraj zvaničnog dela nastupa obeležile su “Fire and Brimstone” i “Have To Get It On“. Naravno, to nije bio kraj, te su publici izveli još “Tell Me More” i “It’s A Long Way To The Top“.

James Leg Niš Feedback

Osim što sledi posle najomraženijeg dana u nedelji, utorak može biti sasvim ok za provesti uz mračnu muziku, odlične muzičare i mali beg od sezonske depresije. Jasno, uz Jamesa Lega dobili smo kompletan ugođaj i isčekujemo ga ponovo u našem gradu, a nadamo se da ćemo ponovo psiustvovati sinhronizovanosti muzike i dugih kosa na bini.

James Leg Niš Feedback