-

NaslovnaIzdvajamoJames Leg promovisao novi album u Zaječaru

James Leg promovisao novi album u Zaječaru

James Leg
foto arhiva

Sinoć je James Lega dočekalo svega četrdesetak Zaječaraca, ali uprkos slabom odzivu atmosfera je bila uzavrela od početka do samog kraja. Odabrana publika je dobro raspoložena i željna karakterističnog sirovog zvuka uživala u sat vremena podsećanja na poznate i voljene melodije.

U vreme zakazano za početak koncerta u Omladinskom centru svega nekoliko ljudi, vremenom se broj malo povećao, a nakon sat vremena još uvek ni traga muzičarima koje sada već svi okupljeni iščekuju.

Nakon sat i četrdeset minuta nastup počinje energično pesmom „Take a Ride“. Hrapav, prodoran glas i jak zvuk klavijatura i bubnja ispunjava do pre tren uspavani ambijent. Sa velikim oduševljenjem od samog početka publika prihvata svaki pokret i zvuk. U istom maniru nastavlja sa „Casa De Fuego“ i „Drink it away“. Usporava ritam uz par balada u svojstvenom garage rock stilu. Slede pesme sa novog albuma „Below The Belt”„Dity South“ i „A Forest“, obrada The Cure. Iako malobrojna, publika iskreno uživa u brzom ritmu i žestini izvođenja. Mala lobanja na klavijaturama ovog mačo pijaniste đavoljeg glasa, kako je okarekterisan, možda kao simbol ubitačno dobre muzike dobija smisao i potvrđuje simboliku. Duhovitim odgovorima na dobacivanja u masi, James kupuje sve prisutne i nastavlja pesmom „Pour Brown Sugar“. Muzičari ustaju, ali ih prezadovoljna publika vraća za instrumente povicima „We want more!“. Jednakim žarom sviraju još „Drinkin Too Much“ i „Fire and Brimstone“ obe sa prvog solo albuma „Solitary Pleasure”. Posle koncerta raspoloženi muzičari ostaju da razgovaraju i slikaju se sa publikom.

Energija prisutnih i srčanost izvođenja udruženo ostavljaju neverovatan utisak večeri za pamćenje. Jedinstveno veče priređeno je Zaječarcima u sklopu turneje povodom promocije novog albuma. Ovom prilikom već ga je čula publilka u Zagrebu i Novom Sadu, a u narednih par dana James će svoj rad predstaviti i u Nišu, Beogradu i Kladovu.