-

Iz sveg glasa: Amajlija u Novom Sadu

amajlija
foto: arhiva

Poznati novosadski rock bend, Amajlija, nastupao je sinoć u Firchie Tink Tank Studiu u okviru koncertaDivan Dan, pruživši svim posetiocima nezaboravnu zabavu i dobru atmosferu.

Iako najavljen u 10 sati, koncert je otpočeo malo pre 11, kad je nestrpljenje publike već bilo na vrhuncu. Pre Amajlije nastupio je energični novosadski rock’n’roll bend Deccin Ye Mc. Moćan glas pevača i snažni i glasni zvuci ovog benda stvorili su pravu atmosferu za najavu grupe kao što je Amajlija.

I malo pre ponoći bend je izašao na binu. Otpočelo je. Videla se nervoza u, sad već krcatom, Firchie Think Tank Studiu. Svi su željno iščekivali dugo-očekivani nastup ovog kultnog benda. Lokalom su odzvanjali glasovim publike i ime poznatog pevača, Bogoljuba Čombeta Banjca. Nastup su otpočeli pesmom Veruj u ljubav koji se nalazi na njihovom drugom albumu Zasto si tako blesama i luda. Već na pesmi Ume biti gadno, bubnjeve je preuzeo Čombetom sin Petar, zvani Peca, koji je nastavio da svira do samog završetka nastupa. Peca, koji svira u svom bendu Uvertira, pokazao je svima da je postao muzičar dostojan svoga oca. Nastup su nastavili pesmama Ljubav je to, Ona, Dala si mi i Nikad ne reci nikad.

Vesela i dobra atmosfera širila se publikom i preplavila ceo Firchie Think tank Studio pozitivnom energijom i dobrim rasoloženjem. Na pesmi Bog da je čuva ceo lokal je, zajedno sa Čombetom, pevao refren na sav glas. Kao suprotnost ovoj, pomalo setnoj pesmi, usledila je Ne daj nikom da te dira koja je svojim jakim i žestokim ritmom zagrejala atmosferu. Zatim su nastup nastavili pesmom Dobar drug, koja je podigla na noge, kako najvernije i najstarije fanove Amajlije, tako i one novije. Dinamična melodija ove pesme podigla je raspoloženje celog lokala i, do samog kraja pesme, Čombe je tekst pesme prepustio publici.

U 1 ujutru zasvirali su svoj poznati hit Snove ne dam, za kojim su usledile Žene, U mislima, kao i još desetak pesama, od kojih se našla i pesma Kišne kapljice koju se snimili sa tamburaškim orkestrom Zorule. Iako već na ivici snage, i bend i publika su poslednje atome snage izneli na ovom koncertu i napravili atmosferu koja se ne zaboravlja.

Mada postoji već 35 godina, ova grupa još uvek pršti energijom i pozitivizmom. Na svim koncertima se trude da iznesu što više mogu i pokažu svojim ljubiteljima pravi razlog zbog kojeg sviraju čak i posle toliko vremena. Upravo to su dokazali Novosađanima i sinoć, u Firchie Think Tank Studiu.