-

Irish Stew sinoć nastupio u Nišu

foto: Vukašin Stanojević
foto: Vukašin Stanojević

Poslednji petak u ovoj godini obojen je u zeleno. Beogradski irski folk-rok sastav Irish Stew of Sindidun je sinoć održao koncert pred brojnom niškom publikom u klubu Feedback.

03_Irish_stewBend sa iskustvom od dvanaest godina postojanja skoro da je uspeo da sasvim napuni prostor kluba nakon više od dve godine koliko nisu bili u Nišu. Otpočevši svirku sa znatnim zakašnjenjem, Irish Stew se svojski potrudio da prikaže najbolje od sebe nižući pesme sa svoja tri albuma kao i obrade poznatih irskih tradicionala.

Beograđani su servirali veselost Nišlijama u poznatom irskom maniru pa je publika već u toku prvih taktova odgovorila ogromnom količinom energije na jedinstvenu harizmatičnost kakvu pruža ovaj bend. Pevanjem i igrom dočekane su numere poput „Ditch„, „Whiskey in the jar„, „Black and Tans„…

Frontmen grupe Bojan Petrović je podizao masu svojim prepoznatljivim vokalom i frulom pride, dok su zavodljivi tonovi violine, kao dominante, pravili fenomenalnu atmosferu u kojoj ni Ana Milanović nije izostala. Naime, nju na violini odmenjuje Nemanja Jovanović, no sinoć je na sredini nastupa na scenu pozvana i ona i pozdravljena velikim aplauzom.

06_Irish_stewU skoro dvočasovnoj svirci prezentovane su pesme sa albuma „So Many Words„, „Dare To Dream“ kao i albuma iz 2011. „New Tommorow„, te uz irske tradicionale pride činilo se da je Irska zaista u Srbiji. Makar je sinoć bila. Najveće ovacije izazvala je pesma „One Way Ticket“ izvedena pri samom kraju, dok su se svetla konačno ugasila nakon pesama koje provereno podižu na noge „Take Me High“ i „Lady of New Tomorrow„.

Interesovanje za irski rok u Nišu je oduvek bilo veliko o čemu svedoči sinoćna atmosfera. Veseli „Irci“ razmrdali su Nišlije i time poželeli sve najbolje u predstojećoj godini.

05_Irish_stew