-

NaslovnaIzdvajamoINmusic '16: Florence + The Machine obilježili drugi dan festivala

INmusic ’16: Florence + The Machine obilježili drugi dan festivala

Florence + The Machine
Florence + The Machine; foto: Nemanja Đorđević

Jučerašnji drugi dan INmusic festivala započeo je otkazivanjem jednog od glavnih headlinera, Skunk Anansie i to deset minuta prije početka nastupa radi ozljede pjevačice Skin.
Skunk AnansieS obzirom na nenadanu situaciju organizatori su omogućili kupcima dnevnih ulaznica za utorak, koji su ulaznicu kupili isključivo radi Skunk Anansie, da obave povrat novca na blagajnama do početka nastupa Florence + The Machine. Također, sam bend je izašao na pozornicu i ispričao se radi nastale situacije.

Srećom, Kawasaki 3p je u rekordnom roku uskočio na njihovo mjesto. Započeli su s pjesmom „Malo vas je“, a nastavili s đuskanjem na pjesmama „Ni da ni ne“ i „Niskarastaman“. Još jedna pjesma koja je izazvala ovacije publike bila je „Puta madre“, zahvaljujući angažmanu truba. Napravili su odličnu atmosferu u kojoj su uživali svi pa tako i stranci, iako ne razumiju o čemu se radi u pjesmama. S obzirom da su se neplanirano našli na Main stage (trebali su nastupiti na OTP World Stageu) odlično su se snašli i s pravom ga zaslužili.

My Baby
My Baby

U iščekivanju Florence + The Machine na OTP World Stage svoj su nastup morali produljiti za dodatnih sat vremena bend imena My Baby. S prizvukom bluesa, countrya i rocka bend odlično zvuči, ali i odlično izgleda na sceni. Nakon Kawasaki 3p-a samo su dodatno zagrijali publiku za nadolazeću zvijezdu.

Drugi headliner večeri, odnosno prvi, Florence + The Machine svoj nastup je započeo s pjesmom „What The Water Gave Me“ i odmah bacio publiku u trans. Uslijedili su hitovi „Ship To Wreck“, „Shake it out“ i „Sweet nothing“. Zapravo, manje je bitno koje je pjesme pjevala jer je svojim glasom i pojavom uspjela naježiti dobru većinu. Florence Welch se dva puta bacala u prve redove, a između pjesama je održavala odličnu komunikaciju s publikom. Konstantno je skakala s jednog kraja pozornice na drugi i time davala posebnu jačinu svojim pjesmama. Stalno šireći ljubav, uspjela je u tome da i mi sami širimo ljubav među sobom.

Florence + The Machine
Florence + The Machine

Nije čudo da se Florence vraćala na bis. Nakon zadnje pjesme „Dog Days Are Over“, na bisu je izvela „What Kind Of Man“ i „Drumming song“. Publika je sve pjesme ispratila odličnim reakcijama, a na Florence se vidjelo kako joj je iznimno drago radi toga. Vidjelo se i kako Florence uživa u onome što radi te kako svoju energiju i ljubav želi prenijeti na svakoga. Sreća na licima u publici pokazala je kako je u tome je i uspjela.

Drugi dan INmusica obilježili su Florence + The Machine, radi kojih smo i zaboravili na cijelu situaciju s bendom Skunk Anansie. Danas nastupaju Wilco, The Kooks, Yeasayer i PJ Harvey.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Florence + The Machine

 

Save