-

NaslovnaReportažeIndie veče uz Bohemiju i Anu Avramov u Feedback-u

Indie veče uz Bohemiju i Anu Avramov u Feedback-u

Ana Avramov Feedback Niš
foto: Ivan Dinić

Sinoć smo u niškom klubu Feedback, bili u prilici da prisustvojemo nastupima bend Bohemija i Ana Avramov

Kao predgrupa nastupala je Ana Avramov sa svojim novim projektom. Novim videom za pesmu “The Same” najavila je mini turneju po Srbiji. Ana i momci, koji sa njom nastupaju pokazali su da je njihov rad veoma ozbiljan i da se njihova muzika odlicno uklapa uz mračni ambijent Feedback-a. Njihov zvuk ima elemente shoegaze-a uz primese india i psihodelije. Sa nestrpljenjem isčekujemo novitete koji su u pipremi, a Anin jedinstven vokal jeste ono što daje harizmu ovom projektu.

Bohemija Feedback Niš

Nakon Ane na scenu su stupili članovi benda Bohemija koje su prisutni vrlo nestrpljivo čekali. Ovim koncertom Bohemija je bila u prilici da najavi i predstavi svoj novi, drugi po redu, album “Nasmeši se i reši se” koji izlazi 25. marta ove godine. Do sada smo zvanično dobili 2 singla, “Istine” i “Prolazi vreme” kojim su i otvorili sinoćnji koncert.

Nove pesme pokazuju da je Bohemija zadržala u potpunosti svoj sjaj i entuzijazam. Neverovatno je kako perkusije, koje svira Dina Abu Mayyaleh – Dida, daju lepotu i oplemenjuju instrumentale. Glavni vokal i gitarista Janko Džambas svojim specifičnim glasom i lakoćom sviranja emituje velike količine pozitivne energije. Tu su naravno i Milan Miggie Stoiljković, virtouz na bubnjevima kao i Mihajlo Ivanović neprimetni, ali kvalitetni basista i naravno član kog nikako ne smemo da izostavimo, a to je Dimitrije Mandić, violinista i back vokal.

Bohemija Feedback Niš

Dok željno isčekujemo novi album, sinoć smo imali priliku da uživamo u pesmama sa studijskg prvenca “Sve Naopako“. Definitivno se među najbolje prihvaćenim numerama izdvajaju “Bube” i “Istine“, koje su pokrenule su publiku ne da se samo lagano njiše uz indie zvuke, već da se i u potpunosti opusti i preda doživljaju, koji prenose članovi benda svojom otvorenošću i zajedništvom.

Posebno lep trenutak večeri jeste onaj kad shvatite da je Bohemija još jedan od bendova kome ne nedostaje podrške u “rodnom” gradu, o čemu najbolje može da posvedoči pun Feedback.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Bohemija Feedback Niš