-

Humanitarni koncert za Miljanu – Velika rok pobeda

Opposite Way, foto: Vukašin Stanojević

U Dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovina) održan je Humanitarni koncert za Miljanu Ristić Stanković kojoj je par meseci nakon porođaja dijagnostifikovana akutna mijeloblastna leukemija. Na humanitarnom koncertu nastupili su niški bendovi ABS, Bunker, Dok7 i Opposite Way.

Humanitarni koncert održan je u sklopu Noći muzeja a u prostoru univerzitetskog Dvorišta bila je i postavka fotografija i ploča niških rok bendova iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Organizatori humanitarnog koncerta bili su Udruženje građana Balkanrock i Studentski kulturni centar Niš u saradnji sa Sportskim Udruzenjem Tvrđava i studiom FatCat.

ABS

Usled nestabilnog vremena početak koncerta je malo kasnio ali to nije uticalo na kvalitet samih izvođača, kao i na broj posetilaca. Čast da otvore Humanitarni koncert za Miljanu priprao je milozvučnom rok bendu ABS. Nastup započinju pesmom „U mom svetu“, na koju se nadovezuju „Ima li nade?“, „Život prolazi“, „Ja bih rado da odem“. Svoj i više nego dobar nastup završavaju pesmom optimističnog naziva „Biće bolje“.

Bunker

Nakon benda ABS binu zauzima pank-rok četvorka, Bunker, koji svojim šaljivim ali veoma zrelim tekstovima pridobija simpatije publike. Ubedljiv nastup i performans frontmena benda Vladimira Kozlova Lakija nikoga nije ostavio ravnodušniim, te se publika prepustila uz pesme „Zatočenik“, „San“, „Terasa“, „Mogli smo“. Poseban utisak ostavile su pesme „Milica (Sama)“, „Avetno dvorište“ i „Nepobediv“.

Dok7

Pozitivnu energiju sa bine nastavili su Dok7. Iskusni melodični pank-rok sastav publici je izveo nekoliko hitova iz svoje dosadašnje uspešne karijere. Skakalo se i pevalo uz „Prva ljubav“, „Dobar dan“, „Fellacio“, „Misli mi prete“, „Siguran dan“, a za sam kraj svog nastupa odsvirali su i aktuelnu „Dosta je“ za koju je nedavno izašao i video spot koji je bend odradio u saradnji sa svojim prijateljima.

Opposite Way

Predstavnici organizatora i volonteri zahvalili su se posetiocima koji su svojim prisustvom i prilozima podržali Humanitarni koncert. Čast da zatvore ovo izuzetnu humanu akciju pripala je mladim niškim rok snagama, bendu Opposite Way koji je, nakon samo dve pesme morao da prekine nastup zbog kiše. Iako kratak, njihov nastup bio je efektan uz autorsku „Benzin“ i obradu Guns N’ Roses „Welcome to the Jungle“.

GALERIJA FOTOGRAFIJA