-

NaslovnaAktivnosti UGHumanitarni koncert za Dimitrija: I dalje na tragu humanosti

Humanitarni koncert za Dimitrija: I dalje na tragu humanosti

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator
Chromatic

Veliki humanitarni koncert za Dimitrija Jocića uspešno održan u dvorištu Univerziteta (Banovini).

Nestabilni vremenski uslovi i kiša pomerili su održavanje humanitarnog koncerta za mladog Dimitrija Jocića koji je prvobitno bio planiran za nedelju. U međuvremenu je došlo i do blage promene programa ali i spontanog (od strane samih muzičara) dodatnog koncerta u klubu Black Stage koji je više bio neka vrsta večeri otvorenog mikrofona.

Dimitrije Jocić jedan je od nas, običnih ljudi, koje svakodnevno srećete na ulici. Ali, za razliku od svojih vršnjaka koji vode borbu oko nekih malih-velikih tinejdžerskih dilema i problema, Dimitrije se poslednje četiri godine bori za život. On boluje od Ewingovog sarkoma, vrste koštanog tumora a za terapiju u Atini potrebno mu je 19.000 evra. U akciju pomoći Dimitriju da sakupi prekopotrebna sredstva uključili su se, pored bendova i Studentski kulturni centar i Udruženje građana Balkanrock ali i jedna od najvećih heroina grada Niša, Marina Adamović, koja svakodnevno prikuplja pomoć u centru Niša za one kojima su potrebna sredstva za lečenje.

Dexter

Humanitarni koncert otvorio je bend Dexter. U sat vremena proveli su nas kroz svoj repertoar a publika je uživala u izvođenju pesama „Suze za kraj“, „Ona moja“, „Rakija“, „Lagumi“… Frontmen Aleksandar Božinović uspešno je komunicirao sa publikom ali i sa članovima svog benda šireći pozitivne vibracije.

Chromatic

Chromatic je, kao i uvek do sada, bio na visini zadatka a Marko Mišić, na tragu „metal God-a“ vodio nas je kroz Judas Priest priču preko „Victim of Changes“, „Hell bent for leather“, „Electric Eye“… . Iako su karijeru započeli kao Judas Priest tribute, Chromatic već uveliko radi na autorskom prvencu a na svakom njihovom nastupu može se čuti i poneka autorska pesma.

Opposite Way

Momci koji su osvetlali obraz Niša na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi, Opposite Way, priredili su zaista sjajan nastup u dvorištu Univerziteta. Kombinujući obrade (Led Zeppelin, ZZ Top, AC/DC, Guns N’ Roses) i par svojih autorskih pesama, Opposite Way, osvojio je pažnju svih prisutnih, a tome uvek vidno doprinosi frontmen Dušan Kostić, rođeni šoumen u svakom mogućem smislu te reči. Bogatstvo raspona svog glasa Dušan je pokazao izvodeći „Thunderstruck“ (AC/DC).

GALERIJA FOTOGRAFIJA