-

NaslovnaReportažeHumanitarni koncert za Bojanu u Nišu: Humanost pre svega

Humanitarni koncert za Bojanu u Nišu: Humanost pre svega

Hazel Black Stage Niš
Hazel, foto: Vukašin Stanojević

Nepovoljni vremenski uslovi prebacili su humanitarni koncert za Bojanu iz dvorišta Univerziteta u Nišu u klub Black Stage. Iako je koncert održan na manjoj lokaciji, dosta ljudi je podržalo humanitarnu akciju i uživalo uz muziku niških bendova.

Koncert je otvorio mladi metalish grunge-rock bend Cracking Concrete kome je ovo ujedno bio i prvi nastup. Bend je napravio lep uvod u koncert odsviravši dve pesme, jednu autorsku i jednu obradu “Plush”.

Dexter Black Stage Niš
Dexter

Sledeći bend, poznat po učestvovanju u različitim humanitarnim akcijama, ali i brojnim festivalima, bio je Hazel. Pesme koje svira Hazel odavno su našle put do srca većine niške publike. U njihovom izvođenju svaka obrada zvuči sjajno ali oni su već odavno zaplovili u autorske vode te su pesme “Kasno je” i “Trag” samo posvedočile koliki je potencijal ovog mladog benda.

Mladi ali već afirmisani bend specifičnog senzibiliteta, Dexter, proveo nas je kroz svoj repertoar obojen emotivnim bluz ritmom a frontmen benda Aleksandar Božinović pozvao je sve ljude koji su se okupili tu da ne kupuju samo pivo, već da deo novca stave u kutiju jer je Bojana ta koja je bitna: “Hvala vam što ste bili ovde večeras i učestvovali u svemu ovome, divni ste!”, izjavio je Božinović.

Kramer Black Stage Niš
Kramer

Kako su se smenjivali bendovi na bini tako se i povećavao broj pristunih unutar kluba. Na redu je bio Gospodin Pinokio, bend koji je svojim stažom i kvalitetom odavno prerastao male bine ali čija će muzika uvek biti zvuk podrške plemenitim stvarima. Kombinujući stare i nove pesme, publici su pružili pola sata dobrog rokenrola sa tekstovima koji teraju na razmišljanje.

Još jedan iskustvom bogat bend, poznati humanitarci i filantropi, Kramer, svojim izvođenjem dobrog starog hard roka, obogatili su ovaj koncert. Svoj nastup započinju sa originalnim basistom benda, a kasnije, tokom izvođenja jedne pesme, na bini im se pridružuje i Aleksandar Božinović iz Dextera.

Poslednji bend, najviše očekivan od mlade niške publike, bio je Opposite Way. Kao i uvek, momci su napravili uzbudljiv nastup koji je eskalirao sa nekoliko šutki. Krcat Black Stage pevao je zajedno sa Dušanom Kostićem autorske “Manijak”, “Dajte joj oskara” i “Benzin”, ali i obrade stranih hitova.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Opposite Way Black Stage Niš