Humanitarni koncert za Bojanu u Nišu: Humanost pre svega

Hazel Black Stage Niš
Hazel, foto: Vukašin Stanojević

Nepovoljni vremenski uslovi prebacili su humanitarni koncert za Bojanu iz dvorišta Univerziteta u Nišu u klub Black Stage. Iako je koncert održan na manjoj lokaciji, dosta ljudi je podržalo humanitarnu akciju i uživalo uz muziku niških bendova.

Koncert je otvorio mladi metalish grunge-rock bend Cracking Concrete kome je ovo ujedno bio i prvi nastup. Bend je napravio lep uvod u koncert odsviravši dve pesme, jednu autorsku i jednu obradu “Plush”.

Dexter Black Stage Niš
Dexter

Sledeći bend, poznat po učestvovanju u različitim humanitarnim akcijama, ali i brojnim festivalima, bio je Hazel. Pesme koje svira Hazel odavno su našle put do srca većine niške publike. U njihovom izvođenju svaka obrada zvuči sjajno ali oni su već odavno zaplovili u autorske vode te su pesme “Kasno je” i “Trag” samo posvedočile koliki je potencijal ovog mladog benda.

Mladi ali već afirmisani bend specifičnog senzibiliteta, Dexter, proveo nas je kroz svoj repertoar obojen emotivnim bluz ritmom a frontmen benda Aleksandar Božinović pozvao je sve ljude koji su se okupili tu da ne kupuju samo pivo, već da deo novca stave u kutiju jer je Bojana ta koja je bitna: “Hvala vam što ste bili ovde večeras i učestvovali u svemu ovome, divni ste!”, izjavio je Božinović.

Kramer Black Stage Niš
Kramer

Kako su se smenjivali bendovi na bini tako se i povećavao broj pristunih unutar kluba. Na redu je bio Gospodin Pinokio, bend koji je svojim stažom i kvalitetom odavno prerastao male bine ali čija će muzika uvek biti zvuk podrške plemenitim stvarima. Kombinujući stare i nove pesme, publici su pružili pola sata dobrog rokenrola sa tekstovima koji teraju na razmišljanje.

Još jedan iskustvom bogat bend, poznati humanitarci i filantropi, Kramer, svojim izvođenjem dobrog starog hard roka, obogatili su ovaj koncert. Svoj nastup započinju sa originalnim basistom benda, a kasnije, tokom izvođenja jedne pesme, na bini im se pridružuje i Aleksandar Božinović iz Dextera.

Poslednji bend, najviše očekivan od mlade niške publike, bio je Opposite Way. Kao i uvek, momci su napravili uzbudljiv nastup koji je eskalirao sa nekoliko šutki. Krcat Black Stage pevao je zajedno sa Dušanom Kostićem autorske “Manijak”, “Dajte joj oskara” i “Benzin”, ali i obrade stranih hitova.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Opposite Way Black Stage Niš

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.