-

NaslovnaReportažeShe Loves Pablo oduševili fanove u Vintageu

She Loves Pablo oduševili fanove u Vintageu

Snježana Žilka

Funkcija: Novinar/Dopisnik

Sebe vidi kao:

Moto: Those Who Dance Are Considered Insane by Those Who Can’t Hear the Music..Friedrich Nietzche

she-loves-pablo1
She Loves Pablo; Foto: Julien Duval

Good Vibrations je od rujna 2013. godine sveukupno priredio 35 koncerata srijedom, kako domaćih tako i nekoliko stranih i u ovom relativno kratkom periodu postao najposjećeniji program u gradu, i u jednu ruku popularizirao izlaske srijedom.Tako je bez obzira na sredinu tjedna jučerašnji koncert koji je ujedno obilježio  zatvaranje sezone i predljetnu stanku u Vintage Industrial Baru bio odlično posjećen.

Drama
Drama

Sa malim zakašnjenjem što se tiče početka repertoara, koje je opravdano, jer se klub počeo puniti oko 22h, pola sata prije glazbeni dio večeri otvorili su zagrebački doomeri Drama. Odlični čvrsti scenski nastup, te nekolicina headbeangera u prvom redu su vjerno podržali njihovo probijanje leda sinoć.Bend broji već 10 godina postojanja, ali su se tek nedavno stilski primaknuli ovakvoj vrsti glazbe što ih je prema viđenom pogurnulo u pravo smjeru i prema većem broju obožavatelja.

Mokre Gljive
Mokre Gljive

Mokre Gljive se penju na stage odmah nakon Drame i kratkog namještanja instrumenata. Nastup ove instrumentalne psychodelic četvorke mogao bi se etiketirati kao jedan od boljih, ako ne i najbolji live u posljednjih par mjeseci održanih u Vintageu. Konceptualno odlično složen set, tako da nakon pola sata svirke publika nije bila ni najmanje zamorena kako to inače biva kod instrumentalnih izvedbi, već oduševljena i u glazbeno induciranom transu. Bend Mokre Gljive stilski uzimaju ono najbolje što rock glazba nudi u posljednjih pola stoljeća i izvedbom vode na svoje rock putovanje. Počevši od snažnog psychodelic kostura tu se osjete i snažni krautrock utjecaji (za sebe i sami kažu kako sviraju kroatrock), a za kraj se na momente nađu i duboko u prog rock vodama. Zvuči komplicirano u teoriji, a bome i u praksi, ali definitvno bend kojeg vrijedi pogledati uživo, ako ste ljubitelj ovakve vrste glazbe.

She Love Pablo
She Love Pablo

Nakon ove odlične uvertire, preostalo je da večer zaključe zvijezde iste, a sada već i rezidenti  ovoga kluba She Loves Pablo. Začetnici prvog hrvatskog kolektiva bendova pod imenom House of Pablo svakako imaju svoju bazu obožavateja, koja zna sve njihove teksotve, prati njihov glazbeni put i što je najbitnije dolazi ih podržavati na koncerte (i ne, ako ste ispred ne broji se.)

Već i vrapci na grani znaju kako je svaki njihov koncert krcat publikom tako da ću ovaj puta preskočiti opise kaosa ispred samoga stagea i gužve koja je stvorila (ne)ugodnih 40 stupnjeva u klubu. Za vrijeme njihvog nastupa zvuk u samoj prostoriji je bio znatnije čišći nego za vrijeme svirke ostalih bendova. Možda je do tonca koji se tek tada malo trgnuo, a možda i do samoga benda misterija koja će ostati nerazrješena. HOP je odradio još jedan u nizu sjanih i energičnih koncerata. Našlo se vremena za pokoju šalu između članova, malo interakcije sa publikom u njihovom casual prijateljskom stilu, i naravno za izvođenje njihove publici sada već omiljene ‘Rubber Band’ za koju su dečki nedavno izbacili spot.

Nastupom House of Pablo program se završio, a zabava se nastavila uz rock slušaonu Dj-a Kneže. Od Good Vibrationsa očekujemo da podignu ljestvicu sljedeće sezone i izazivamo ih da se usude napraviti još koncertno bogatiju i posjećeniju sezonu.