fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Hornsman Coyote probudio bunt u Feedbacku

Hornsman Coyote probudio bunt u Feedbacku

foto: Marija Veljković
foto: Marija Veljković

Sinoć je u klubu Fidbeku nastupio frontmen benda Eyesburn Nemanja Kojić iliti Hornsman Coyote uz pratnju DJ Martinees Selecta. Izvodeći autorske pesme, Kojot je odabranoj publici predstavio svoje muzičko, idejno revolucionarno stvaralaštvo.

Samom svojom pojavom na bini nekih pola sata iza ponoći, ovaj reggae thrash metalac, kako Nemanja Kojić sebe naziva, izazvao je buru u tesnom prostoru Fidbeka. Naoružan trombonom, dobrodušnim osmehom i zavidnom energijom dočekivao je Nišlije koji su nadolazili, te je mesta bivalo sve manje. Kojot je pohvalio publiku, dodavši da se u Nišu uvek oseća prijatno kao kod svoje kuće. Spušten među svojima, beskompromisno je predstavljao publici najznačajnije numere iz svog opusa, nezavisnog od matičnog benda Eyesburn. Međutim, budući da je u pripremi novi album sa drugarima iz Soulcraft, sinoć je Kojot izvodio i materijal sa nove ploče u cilju promocije.

05 kojotPreko dvesta obožavalaca je veselo salutiralo i plesalo uz gromoglasnu viku te se nameće zaključak da će novi album biti i više nego dobro prihvaćen. Opaske, muzička potkovanost i literarne ideje ovog profesionalnog muzičara deluju inspirativno na omladinu, pa je nesebična interakcija konstantno bila prisutna između publike i scene. Kratak prekid struje na sredini nastupa ostavio ju je u mraku na koji minut što je neočekivano pozitivno delovalo na celokupnu atmosferu jer se publika, još zagrejanija, upustila u egzotične ritmove i melodije rege zvuka, nakon što je tehnički problem rešen. U setu je svakako neizostvana bila  “Seems Like Revolution“, koja je vodilja onih stvari dovoljno moćnih da bar na tren ponovo ožive odavno zamrli bunt u svakom od nas. U nešto više od dva sata nizali su se hitovi poput “Self defend you“, zatim “Can I live my life“, “Glow jah Light“… Opijajući ritam pesme “Where do we go from here” razbudio je i one pospane dok je Kojotova kratka solo deonica na trombonu izazvala ovacije i izvlačila još više simpatija iz ljudi. Napuštajući binu, vidno zadovoljan, pozvao je nišku publiku da pruži podršku momcima iz MadReda te je DJ Martinees Selecta pustio dve pesme ovog dua od kojih je jedna “Lyrical Attack“.

Publika je sinoć budno ispratila ritam i stihove savršeno uvežbanog dua sa nadom da će, u buduće, mnogo češće moći da se susreće sa muzikom bar približnog kvaliteta onoj koju nam je Kojot prezentovao na pragu nove godine.

01 kojot