-

Hornsman Coyote feat. Martinees Selecta u Nišu

arhivaDan nakon rođendana legendarnog Bob Marley-a, Nemanja Kojić alias Hornsman Coyote (Eyesburn) predstavio je svoj novi album “What next?”. Ljubitelji reggae/dub/roots zvuka uživali su u kombinaciji live performansa uz podršku DJ-a Martinees Selecta.

Live promocija novog Hornsman-ovog materijala privukla je dosta poklonika svih vidova jamajčanske muzike. Niški klub Feedback odisao je opuštenom atmosferom i prijatnim vibracijama.

Nastup je bio zakazan za 22.30h ali je dosta kasnio jer Kojot, kad negde svira, obično voli da prošeta gradom nekih sat vremena. Možda je, šetajući ulicama ovog grada, osetio neopisivu prazninu skrivenu među dugim noćnim senkama i hladnim odsjajima vode…jedno veliko ništa…

Nekoliko minuta nakon ponoći, u već poprilično zagrejanoj atmosferi, Kojot izlazi na binu i, na oduševljenje prisutnih, započinje svoj nastup. Zvuci dalekih jamajčanskih predela prožimali su se sa dimom. Bilo je baš toplo ali podnošljivo.

Kako je njegov matični bend trenutno u fazi mirovanja, Kojot se okrenuo solo projektima. Tako on nastupa širom Evrope samostalno i na rege festivalima, snima albume sa eminentnim kolegama (album Coyote meets Jerry Lions, te saradnja sa Dragon Lion-om, Ras Muffet-om, itd.).

Promociju svog novog albuma “What next?” Kojot radi u saradnji sa DJ-ejem Martinees Selecta. Ovaj Kikinđanin, iako je sada duboko u vodama sound sistema, ne može da zaboravi svoje hardcore korene ni rad sa bendom Downstroy (rezultat njihovog zajedničkog rada je EP “I Scream Every Day”).

Nešto posle 01.30h trombon je utihnuo i začule su se matrice. Promocija je bila završena. Na licima ljudi koji su napuštali klub očitavao se umor. What next? Slušalice u uši i back to the dark cold shadow…