-

Hladno Pivo za toplo veče kraj Nišave

Hrvatska grupa Hladno Pivo održala je reč i nije napravila predugu pauzu do ponovnog susreta sa Nišlijama. Prostor Banovine u petak uveče bio je prepun u iščekivanju ponovnog susreta sa Miletom i ekipom, dve godine nakon njihovog prvog koncerta u Nišu.

Prostor dvorišta Univerziteta, odnosno Studentskog kulturnog centra ili popularno „Banovina“ vrvela je od piva, pozitivne energije i raspevano-razigrane publike tokom dvočasovnog performanska Hladnog Piva.

„Kaži stari šta nam fali“ otvorila je pank rok šou u Nišu, a za njom je išla i popularna „Biološki sat“. Kako je u pitanju promocija novog albuma „Svijet glamura“ nije nimalo čudno što su značajan deo repertoara upravo činile pesme sa njega. Naslovna numera, potom „Ima da te lajkam“, „Evo mene na ručku“, „Kirbaj i kotlovina“, „Slobodni pad“ i druge, da bi prvi singl „Ezoterija“ bila ostavljena za odjavu koncerta.

Da koncert bude jedinstven, postarala se neposlušna bas žica na Šokijevoj gitari koja je pukla pod pritiskom. Pa dok je promenjena gitara, bend je iskoristio tu priliku da zasvira „Let it be“…pardon, „Mlohava ćuna“. To je bio dobar znak, da će se na koncertu naći i stari hitovi poput „Konobar“, „Šamar“, „Princeza“, „Sreća“, „Trening za umiranje“, „Carstvo pasea“, „Studentska“ i neizostavne „Nije sve tako sivo“, „Samo za taj osećaj“, „Superman“ i „Ne volim te“.

Sjajan koncert zagrebačkih pankera, i sigurno je da će u skorijoj budućnosti ponovo posetiti Niš. Kako saznajemo, od prijatelja iz organizacije koncerta, bend je bio oduševljen samim prostorom za svirku, a ne sumnjamo ni pubilkom tokom koncerta. Pohvalno je što je koncert počeo uz samo pola sata kašnjenja, s’obzirom da je minimum sat vremena kašnjenja neki „standard“ ovde na jugu Srbije. Utisak, sa druge, strane kvari ozvučenje, koje je povremeno krčalo, bas probijao i slično… No, Hladno Pivo je majstorski posao uradilo tako da taj nedostatak nije pokvario odličnu zabavu u vrućoj letnjoj večeri kraj Nišave.